Kim Heeji bepaalt het tempo bij Blue Canyon Country Club Phuket

PERSBERICHT:

De Zuid-Koreaanse golfer Kim Heeji profiteerde van haar formidabele vorm en pakte vrijdag een vroege voorsprong bij het US$ 650,000 kostende Blue Canyon Ladies Championship, dat werd gehouden op de par 72, 6,511 meter Blue Canyon Country Club Phuket. 

De 23-jarige, op de 51e plaats in de KLPGA Tour, sloeg zes birdies, waaronder drie opeenvolgende van de 11e tot de 13e hole, en noteerde een indrukwekkende score van 66 in de eerste ronde, waarmee hij een voorsprong van één slag veiligstelde op landgenoten Hwang. Jeongmee, Cho Ayean, Han Jinseon en Jo Hyelim in de eerste editie van het toernooi in het Koninkrijk.

"Ik presteerde niet goed tijdens het seizoensopenende KLPGA-evenement in Singapore omdat ik mezelf veel druk oplegde", zei Heeji, die in 2022 prof werd.

 “Dus deze week probeerde ik wat te ontspannen en daarom had ik vandaag een goede score. Vorig jaar heb ik geen goede resultaten behaald omdat ik te streng voor mezelf was”, voegde Heeji eraan toe, wiens beste resultaat op de KLPGA Tour een 3e plaats was op het S-Oil Championship in 2022.

 Ze vertelde dat spelen onder zeer vochtige omstandigheden op dit eiland geen probleem was, aangezien ze zeven jaar in de Filippijnen had getraind, waar het weer vergelijkbaar is. “Ik zal proberen mezelf niet onder druk te zetten en me op elk schot te concentreren”, zei Heeji over haar plan voor zaterdag.

Jeongmee, ook met een onberispelijke scorekaart, schoot vijf birdies, waaronder drie op de achterste negen, voor een 67 in de eerste ronde. De 30e gerangschikte speler op de KLPGA Tour heeft één titel op haar naam staan, die ze in 2022 veiligstelde. 

Ayean, die twee jaar geleden twee KLPGA-overwinningen behaalde, had een achtbaanronde waarin ze acht birdies afvuurde tegen een double op de 14e hole en een bogey op de vijfde hole, waardoor ze een slag van de leiding afkwam.

KLPGA nr. 23 Jinseong, de tweevoudig winnaar van het High 1 Resort Ladies Open in 2022 en 2023, begon de dag met een bogey, maar herstelde zich door zes birdies af te vuren en eindigde ook met een 67. Hyelim, die op de 65e plaats stond, won er 2 Dream Tour-titels in 2022, behaalden een 67 zonder enige gemiste schoten.

Phannarai Meesom-us kwam naar voren als de beste lokale speelster op de dag nadat ze zeven birdies had gescoord tegen een dubbele bogey op nummer 11 en een bogey op nummer 16 voor een 68.

 “Ik speelde vlot op de voorste negen, maar begon fouten te maken op de achterkant. Ik sloeg de bal een beetje naar links en eindigde met een tweehonkslag. Maar ik slaagde erin om me een weg terug te vechten en birdies te slaan, vooral op de laatste hole, wat volgens mij puur geluk was'', zei de 20-jarige, op zoek naar haar eerste overwinning nadat ze tweemaal als tweede eindigde op de Thailand Mixed Tour in 2021 en de Thai LPGA Tour in 2023. 

“Samen met KLPGA-spelers spelen is een geweldige ervaring voor mij. Ze zijn zo geconcentreerd en zelfs als ze fouten maken, kunnen ze snel herstellen en gestaag toeslaan”, prees de jonge Thai de KLPGA-spelers.

Naast de Thaise Young Gun openden drie Koreaanse spelers hun campagne ook met een 68. Dit waren onder meer KLPGA nr. 1 Lee Yewon, Bang Shinsil en Choi Minkyung. Andere Thaise hoopvolle spelers Pornanong Phatlum en drievoudig Thai LPGA nr. 1 Patcharajutar Kongkraphan, elk met een 70, zaten vier slagen van de leiding.

Naast de competitieve actie bood het toernooi verleidelijke beloningen, waaronder een aanzienlijke winnaarsbeurs van US$ 117,000 en speciale prijzen voor uitzonderlijke prestaties op de baan, zoals een hole-in-one op de par 3 14e hole.

Golfliefhebbers kunnen van 5 tot 15 maart, van 17 tot 13 uur, live getuige zijn van de opwinding op het True Sport 00-kanaal van True Visions.

Gesponsord door prominente merken, waaronder Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms en Hatari, belooft het Blue Canyon Ladies Championship boeiende golfactie voor liefhebbers.

Golfliefhebbers kunnen van 5 tot 15 maart, van 17 tot 13 uur, live getuige zijn van de opwinding op het True Sport 00-kanaal van True Visions.

Online tickets voor het evenement zijn te koop via [https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-2024/](https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-2024/).

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door de Facebook-pagina van het toernooi te bezoeken: [https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6](https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6).

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.