Israëliër gearresteerd op het eiland Pha Ngan wegens het naar verluidt exploiteren van een kinderdagverblijf zonder toestemming

Soerat Thani –

Een Israëlische vrouw werd donderdag (14 maart) gearresteerdth) nadat ze naar verluidt zonder wettelijke toestemming een kwekerij had geëxploiteerd op Koh Pha Ngan in Surat Thani.

De politiechef van Koh Pha Ngan, kolonel Panya Nirattimanon, vertelde de Phuket Express dat ze op de betreffende dag om 12 uur een gehuurd huis op een kokosnootplantage in het subdistrict Koh Pha Ngan inspecteerden. In de crèche werden ongeveer vijftig buitenlandse kinderen van drie tot zeven jaar oud aangetroffen.

MEVR. SULI, 56, een Israëlisch staatsburger wiens achternaam werd verborgen, werd gearresteerd. Ze wordt aangeklaagd voor het runnen van een kinderdagverblijf als buitenlander zonder wettelijke toestemming, het werken zonder toestemming, het inhuren van buitenlanders die geen werkvergunning hebben en het feit dat ze een werkgever is die de aanwerving van werknemers niet binnen 15 dagen aan juridische functionarissen heeft gemeld.

Vier andere buitenlanders bleken illegaal te werken en werden op de kwekerij gearresteerd.

DHR. ALON, een 50-jarige Israëlische staatsburger en DHR. DANIEL, een 38-jarige Britse staatsburger worden beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming.

MEVR. LOUISE, 42, Zuid-Afrikaans staatsburger, en MEVR. HLA HLA, 28, Myanmar onderdaan, worden ervan beschuldigd buitenlanders te zijn die een werkvergunning hebben, maar zich niet binnen 15 dagen als werknemer bij de ambtenaren hebben gemeld.

Ze werden allemaal naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht voor verdere juridische stappen.

De kwekerij was al meer dan een jaar in bedrijf en bracht ongeveer een miljoen baht per maand op, merkte kolonel Panya op.

Vergelijkbaar artikel:

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd nadat zij zonder wettelijke toestemming een kinderdagverblijf zou hebben geëxploiteerd op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.