De regering heeft plannen aangekondigd om van 2025 een mijlpaaljaar voor het toerisme te maken

PERSBERICHT:

De regering heeft plannen aangekondigd om van 2025 een mijlpaaljaar voor het toerisme te maken, met als doel Thailand te positioneren als een vooraanstaande bestemming met een reeks culturele evenementen, concerten, festivals en een internationale autoraceserie.

Tijdens een recente brainstormsessie voor de strategie “Ignite Thailand: Tourism” benadrukte premier Srettha Thavisin de ambitie van het land om een ​​mondiaal knooppunt te worden in acht sectoren, waaronder toerisme en de digitale economie.

De premier benadrukte de inzet van de regering om de toeristische ervaring te verbeteren, waarbij hij de introductie van tijdelijke visumvrijstellingen voor bezoekers uit verschillende landen en een wederzijdse visumvrijstellingsovereenkomst met China als belangrijke initiatieven noemde. Er worden ook inspanningen geleverd om visumvrije reisregelingen met de Europese landen van het Schengengebied veilig te stellen, met als doel de toegang voor internationale toeristen te vereenvoudigen.

Om de verwachte toestroom van bezoekers op te vangen, concentreert de regering zich op verbeteringen van de infrastructuur en upgrades van het immigratiesysteem. Srettha zei dat zijn gesprekken met Formule E-managers tijdens reizen naar Duitsland en Frankrijk de belangstelling hebben gewekt voor het organiseren van het racekampioenschap voor elektrische auto's in Thailand, waarbij de provincie Chiang Mai als een potentiële locatie wordt beschouwd.

Bovendien maakt de centrale overheid gebruik van het culturele erfgoed van Thailand om lokale producten en ambachten te promoten via partnerschappen met grote detailhandelsbedrijven. Het initiatief, genaamd “Thainess Station: Thaise producten verenigen Thaise gemeenschappen”, is bedoeld om traditioneel Thais handwerk in winkelcentra en op luchthavens onder de aandacht te brengen, waardoor de zichtbaarheid van het werk van lokale gemeenschappen wordt vergroot.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.