Russische man gearresteerd wegens vermeende illegale verhuur van motorfietsen op Koh Pha Ngan

Soerat Thani –

Een Russische man werd dinsdag (12 maart) gearresteerdth) nadat hij naar verluidt was betrapt op het exploiteren van een online motorverhuurbedrijf op Koh Pha Ngan in Surat Thani.

De functionarissen van het Koh Pha Ngan-district vertelden de Phuket Express dat ze op de dag in kwestie om 10 uur een 00-jarige Russische man op Koh Pha Ngan hadden gearresteerd. Van hem werd een 21cc-motor, een mobiele telefoon en enkele persoonlijke documenten in beslag genomen.

De arrestatie volgde nadat ambtenaren ontdekten dat er naar verluidt veel buitenlanders illegaal op het eiland werkten. Sommigen van hen exploiteerden naar verluidt motorverhuurdiensten via onlineplatforms. De Russische man had advertenties op een Facebook-groep geplaatst waarin hij een 300cc-motor te huur aanbood.

Hij werd naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht, waar hij werd beschuldigd van werken zonder toestemming.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.