Russische man gearresteerd wegens het naar verluidt inhuren van illegale werknemers in een restaurant op het eiland Pha Ngan

Soerat Thani –

Een Russische man werd gearresteerd in een restaurant op het Pha Ngan-eiland in Surat Thani nadat hij naar verluidt drie illegale Myanmar-arbeiders had ingehuurd.

De autoriteiten van het eiland Koh Pha Ngan vertelden aan de Phuket Express dat ze eerder deze week de 47-jarige ongeïdentificeerde Russische man in kwestie hadden gearresteerd. Hij presenteerde zich bij de politie als restauranteigenaar. Hij wordt ervan beschuldigd een werkgever te zijn die niet binnen 15 dagen aan de juridische functionarissen heeft gerapporteerd dat hij werknemers in dienst heeft genomen, dat buitenlanders als kassier mogen werken, dat hij buitenlanders in dienst heeft die geen werkvergunning hebben, en dat hij een werkplek biedt aan illegale werknemers.

De politie arresteerde ook twee Myanmar-mannen van 33 en 34 jaar oud, en een 18-jarige Myanmar-vrouw. Eén van hen werd beschuldigd van het illegaal binnenkomen van Thailand en het werken zonder toestemming. Twee van hen worden ervan beschuldigd buitenlanders te zijn die over een werkvergunning beschikken, maar zich niet binnen 15 dagen bij ambtenaren hebben gemeld en buiten hun wettelijke werkvergunningsverplichtingen hebben gewerkt.

Ze werden allemaal naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.