Songkran-festival moet het toerisme stimuleren

PERSBERICHT:

Het Songkran-festival zal de toeristische inkomsten van het land aanzienlijk verhogen, waarbij de Tourism Authority of Thailand (TAT) een totaal inkomen van 24.4 miljard baht voorspelt uit de vijfdaagse vakantieperiode van 12 tot 16 april.

Het festival zal dit jaar naar verwachting 510,000 buitenlandse bezoekers trekken en goed zijn voor 4.29 miljoen binnenlandse reizen, een omzetstijging van 49% vergeleken met het voorgaande jaar.

Volgens TAT ​​is een belangrijk hoogtepunt het Maha Songkran World Water Festival 2024, een initiatief van de overheid om de aantrekkingskracht van het festival op internationale toeristen te vergroten door middel van traditionele waterspattende activiteiten. Het evenement, dat naar verwachting meer bezoekers naar het land zal trekken, wordt ondersteund door een budget van 130 miljoen baht dat is toegewezen aan de ministeries van Toerisme en Sport, Binnenlandse Zaken en Cultuur voor landelijke vieringen.

Bangkok zal naar verwachting een centraal knooppunt zijn voor de festiviteiten, waar van 11 tot 15 april evenementen plaatsvinden op Ratchadamnoen Klang Avenue en die naar verwachting 3.7 miljard baht zal genereren uit 635,590 binnenlandse reizen.

De Songkran-vieringen van dit jaar strekken zich uit over 21 dagen in april, met 20 speciale parades waarin de Thaise cultuur en talloze beroemdheden worden getoond. De uitgebreide feestperiode omvat de vroege Songkran-activiteiten van Chiang Mai van 1 tot 15 april en wordt afgesloten met het “Wan Lai” festival in Chon Buri van 19 tot 21 april.

Op 10 maart heeft Thailand dit jaar 7.4 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomd, wat ruim 359 miljard baht aan inkomsten genereerde, met China, Maleisië en Rusland als de belangrijkste bronnen van inkomende bezoekers. Visumvrijstellingsregelingen voor toeristen uit China, India, Taiwan en Kazachstan zullen, in combinatie met het herstel van internationale vluchten, naar verwachting de bezoekersaantallen verder doen stijgen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.