Ambtenaren van Phuket richten zich op inbreuk op Nui Beach

PERSBERICHT:

Het Royal Forest Department (RFD) leidt een inspanning van meerdere instanties om gereserveerd bosgebied terug te winnen dat is aangetast door een particulier bedrijf op het Nui-strand in Phuket.
De operatie maakt deel uit van een intensievere aanpak van illegale strandconstructies in heel Thailand, naar aanleiding van een recent incident waarbij een Zwitser een plaatselijke arts aanviel op wat volgens hem privé-eigendom was in Phuket.

 

Ambtenaren ontdekten dat er in 2018 en 2019 eerder een sloopbevel voor het terrein gold vanwege inbreuken. Het lijkt er echter op dat de eigenaren zijn teruggekeerd en opnieuw de toegang van het publiek tot het strand blokkeren, en zelfs toegangsprijzen innen.
De RFD benadrukte dat het strand openbaar terrein is en dat particuliere bouw verboden is op grond van de National Reserved Forest Act.

Op de site zijn meer dan 50 structuren geïdentificeerd. De autoriteiten zullen sloopwaarschuwingen uitvaardigen met een termijn van 30 tot 45 dagen voor verwijdering.

Als u zich hier niet aan houdt, zal de overheid de bouwwerken verwijderen en alle daarmee samenhangende kosten aan de overtreders in rekening brengen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Gerelateerd artikel:

De openbare toegang tot het Laem Nga-strand in Phuket is hersteld nadat een resolutie was bereikt tussen de provinciale autoriteiten en Cape Nga Development Co. 

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.