Civil Aviation Office of Thailand lanceert extra vluchten voor het Songkran-festival

PERSBERICHT:

In een poging de hoge vliegtickets aan te pakken en de reiservaring tijdens het Songkran-festival te verbeteren, heeft het Civil Aviation Office of Thailand (CAAT) de toevoeging van 38 nieuwe vluchten aangekondigd.

De stap, onthuld door CAAT-adjunct-directeur Sarun Benjanirat, is een reactie op de oproep van minister van Transport Suriya Jungrungreangkit tot onmiddellijke maatregelen om reizigers tijdens deze piekperiode te helpen. Vanaf 12 maart zullen deze vluchten, ondersteund door zes verschillende luchtvaartmaatschappijen, bijdragen aan in totaal 104 speciale reizen, wat 17,874 extra stoelen biedt voor de feestdagen.

Deze extra vluchten, gepland voor 11-12 april en 15-16 april, zullen reizigers verbinden met grote regionale luchthavens zoals Phuket, Chiang Mai, Samui, Ubon Ratchathani, Udon Thani en Khon Kaen. De planning valt samen met het recente besluit van de regering om de Songkran-feestdag te verlengen tot vijf dagen, van 12 tot 16 april, waardoor een uitgebreide viering van het Thaise Nieuwjaar mogelijk wordt. Om reizen toegankelijker te maken, bieden luchtvaartmaatschappijen tot 20% korting op tickets voor deze speciale vluchten, inclusief slots op minder gebruikelijke tijden, zoals vroege ochtenden of late avonden.

Het initiatief is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van het Department of Airports, Airports of Thailand (AOT) en de Aeronautical Radio of Thailand. De drie agentschappen werken aan het verlengen van de openingstijden van de luchthaven en het uitbreiden van het personeelsbestand om de verwachte toename van het passagiersverkeer op te vangen en een soepele bedrijfsvoering te garanderen.

CAAT heeft reizigers ook richtlijnen gegeven om hun reizen van tevoren te plannen en verschillende boekingsopties te verkennen om de beste tarieven te vinden. De autoriteit raadt aan kaartjes rechtstreeks via de websites van luchtvaartmaatschappijen te kopen, waarbij zij wijst op de voordelen van directe communicatie met luchtvaartmaatschappijen over eventuele reisaanpassingen of compensatiebehoeften.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.