Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Thaise en Filippijnse transgenders vechten in Bangkok, en meer

 

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 4 maart tot zondag 10 maart 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De politieagenten van Muang Nakhon Ratchasima ontvingen een schietrapport voor het Centre Point Hotel in Terminal 21 Korat, Nakhon Ratchasima, met één verwonding tot gevolg.

Velen dachten dat het een soortgelijk incident was dat dateerde van 8 februari 2020, toen een soldaat tekeer ging en mensen massaal neerschoot bij Terminal 21 Korat. Als gevolg hiervan waren er 30 slachtoffers en 58 gewonden.

2. De commandant van de Metropolitan Police Division 5 hield een persconferentie over het recente conflict tussen Thaise en Filippijnse transgenders in Soi Sukhumvit 11, Watthana, Bangkok.

Het incident had niets te maken met de officiële betrekkingen tussen Thailand en de Filippijnen en de kwesties werden voor wederzijds begrip gericht aan de Filippijnse ambassadeur in Thailand.

3. De politie van Trang City heeft een man aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Straumann, een 60-jarige Zwitserse staatsburger, na een vermeende aanval op mevrouw Natchanan Khickkham, een 58-jarige Thaise vrouw, in een supermarkt in Trang City.

Hij wordt vastgehouden door een rechtbank en mag Thailand niet verlaten.

Dit incident heeft Thailand geschokt en tot woede geleid.

4. De president van de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel (UTCC), Thanawat Phonwichai, maakte publiekelijk het verwachte bestedingsbedrag bekend tijdens het Maha Songkran World Water Festival 2024 van 1 tot 21 april, met een totaal geschat bedrag van 130 miljard baht.

De heer Sanga Ruangwattanakul, de president van de Khaosan Business Association, maakte publiekelijk de voorbereiding bekend voor het komende World Songkran Festival 2024 op Khaosan Road, Bangkok, van 13 tot 15 april.

Maak je klaar om nat te worden!

5. Thaise nationale media berichtten nadat mevrouw Paetongtarn Shinawatra publiekelijk de route van Thaksin Shinawatra van 14 tot 16 maart naar zijn geboortestad Chiang Mai had onthuld.

Dit bezoek aan Chiang Mai zal volgens de Thaise nationale media zijn eerste keer zijn nadat hij zeventien jaar in het buitenland voortvluchtig is geweest.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.