Ingang Phuket Beach heropend na lokale protesten

PERSBERICHT:

De publieke toegang tot het Laem Nga-strand in Phuket is hersteld nadat er een resolutie was bereikt tussen de provinciale autoriteiten en Cape Nga Development Co. De voorheen gesloten openbare weg die naar het strand leidde, werd op zondag (10 maart) heropend, na publieke verontwaardiging over de sluiting.

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, kondigde de heropening aan, waarbij hij nota nam van succesvolle onderhandelingen die tegemoetkwamen aan de publieke zorgen over de toegang tot het populaire strand in het subdistrict Ratsada. De overeenkomst bepaalt het voortdurende openbare gebruik van de weg, waarbij de lokale autoriteiten de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het handhaven van de veiligheid en netheid ervan.

Het geschil concentreerde zich op een openbare weg die in 1994 werd aangelegd door het Department of Rural Roads. Het eigendom werd later overgedragen aan de gemeente Ratsada. Een ontwikkelingsproject van Cape Nga Development Co. resulteerde echter in een gedeeltelijke afsluiting van de weg, waardoor de publieke toegang tot het strand sterk werd beperkt.

Gouverneur Sophon zorgde er bij zijn terugkeer van de ITB Berlijn, een prestigieuze toeristenbeurs in Duitsland, op bevel van minister van Binnenlandse Zaken, tante Chanvirakul, voor dat de situatie op de juiste manier werd aangepakt via zijn plaatsvervangers en alle gerelateerde eenheden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.