Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: minstens 33 buitenlanders gearresteerd, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 4 maart tot en met zondag 10 maart 2024.

  1. Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Sommige demonstranten beweerden ook dat de heer David al eerder problemen en problemen had met buren en de lokale bevolking, lang voordat dit recente incident leidde.

2. De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

De eigenaar van het luxe villaproject gebruikte een graafmachine om de trappen van de villa en enkele bouwwerken in het villagebied die het strand binnendrongen, te slopen.

3. De heer Thanakorn Wangboonkongchana, de plaatsvervangend leider van de Verenigde Thaise Natie, maakte dit publiekelijk bekend nadat hij vorige week Phuket had bezocht om informatie te inspecteren en te verzamelen over een beschuldiging van buitenlandse maffiabendes in het gebied.

De heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken voegde eraan toe dat elk soort invloedrijk persoon met slechte invloed, Thais staatsburger of niet, moest vertrekken als hij zich niet aan de wet hield en geen goede bedoelingen had.

4. Een Zwitserse expat in Phuket, die het middelpunt was van een viraal vermeend schoppenincident, is op borgtocht vrijgelaten, maar hem wordt een verbod opgelegd om te werken en Thailand te verlaten.

De immigratiedienst van Phuket heeft een borgtocht van 30 dagen goedgekeurd. De borgtocht is echter onder voorwaarden.

5. De heer Sophon Suwannarat, de gouverneur van Phuket, hield een persconferentie over de voortgang van de zaak van de heer David, een Zwitserse expat die naar verluidt een Thaise vrouwelijke arts had aangevallen.

Vicepremier Anutin Charnvirakul gaf een dringend bevel aan de gouverneur van Phuket om terug te keren naar Thailand, die naar verluidt deelnam aan een toeristisch evenement in Duitsland.

6. Er zijn 33 buitenlanders gearresteerd in Phuket na een viraal vermeend schoppenincident waarbij een Zwitserse expat betrokken was die de afgelopen week de Thaise media domineerde.

Volgens de politiecommandant van Phuket werd er echter geen buitenlandse maffia aangetroffen.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.