Russische en Wit-Russische staatsburgers gearresteerd wegens illegaal werken in Chalong Company

Chalong-

Een Rus en een Wit-Russisch staatsburger werden gearresteerd omdat zij naar verluidt illegaal bij een bedrijf in Chalong werkten.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend een onbekend bedrijf in Chalong hebben geïnspecteerd. Een 38-jarige Russische vrouw en een 26-jarige Wit-Russische vrouw werden bij het bedrijf aangetroffen.

Ze konden geen legale werkvergunningen aan agenten overleggen. Ze werden naar het politiebureau van Chalong gebracht waar ze werden beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming.

De politie van Phuket treedt onlangs hard op tegen illegaal werkende buitenlanders na een viraal incident waarbij een Zwitserse expat betrokken was. Zie andere gerelateerde verhalen in de onderstaande links:

Een Zwitserse expat in Phuket, die het middelpunt was van een viraal vermeend schoppenincident, is op borgtocht vrijgelaten, maar hem wordt een verbod opgelegd om te werken en Thailand te verlaten.

De heer Thanakorn Wangboonkongchana, de plaatsvervangend leider van de Verenigde Thaise Natie, maakte dit publiekelijk bekend nadat hij vorige week Phuket had bezocht om informatie te inspecteren en te verzamelen over een beschuldiging van buitenlandse maffiabendes in het gebied.

Twee vermeende Russische prostituees zijn in Patong gearresteerd na een steekoperatie.

Drie Russen werden gearresteerd in een autoverhuurbedrijf in Cherng Talay wegens overtredingen in verband met werkvergunningen.

Een Roemeense man werd in Patong gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van rondreispakketten.

Phuket Overstay Incident: Australische man gearresteerd nadat hij uit het ziekenhuis was ontsnapt.

Russische man gearresteerd omdat hij naar verluidt werkte bij een geldwisselkantoor in Thalang.

Een Kazachstaanse vrouw werd gearresteerd in het subdistrict Mai Khao nadat ze was betrapt als illegale taxichauffeur.

Een Zweedse man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt aan het werk was in een bar in Karon.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.