Update: Zwitserse man die naar verluidt een oudere vrouw heeft aangevallen in de Trang-supermarkt, mag Thailand niet verlaten

FOTO: Naewna

Trang-

Een 60-jarige Zwitserse expat die naar verluidt op brute wijze een 58-jarige Thaise vrouw heeft aangevallen in een supermarkt in Trang City, wordt door een rechtbank vastgehouden en mag Thailand niet verlaten.

Ons vorige verhaal:

De politie van Trang City heeft een man aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Straumann, een 60-jarige Zwitserse staatsburger, na een vermeende aanval op mevrouw Natchanan Khickkham, een 58-jarige Thaise vrouw, in een supermarkt in Trang City.

Nu voor de update:

De politie van Trang City vertelde de Phuket Express dat de verdachte, de heer Straumann, wordt beschuldigd van het veroorzaken van lichamelijk letsel en het veroorzaken van ernstige verwondingen. De heer Straumann heeft geweigerd zijn vinger te ondertekenen en af ​​te drukken om in te stemmen met de beschuldiging op documenten. Hij wordt ook beschuldigd van verzet tegen wetshandhavers van dienst. Hij werd overgebracht van het politiebureau van Trang naar het provinciale gerechtshof van Trang.

Het immigratiebureau van Trang vertelde de Phuket Express dat de heer Straumann nu op de 'Watch List' staat. Er wordt hem een ​​verbod opgelegd om het land te verlaten. Over visumintrekking moet hij wachten op het definitieve oordeel van de rechtbank. Bovendien heeft de immigratiedienst van Trang geen enkel rapport ontvangen van de politie van Trang dat de heer Straumann een gevaar voor het publiek vormt.

De ex-vrouw van de heer Straumann, die Thais is en al twee maanden van hem gescheiden is, werd door de politie gecontacteerd en vertelde de politie dat ze al 16 jaar samen waren. Hij had haar nooit aangevallen en was volgens haar geen gewelddadige man, maar ze dacht dat hij mogelijk geestelijke gezondheidsproblemen had gehad nadat ze uit elkaar waren gegaan. Hij voedde haar kinderen op totdat ze de universiteit hadden afgerond en betaalde volledig voor hun school in Thailand, en volgens haar was het incident ongelooflijk vreemd voor hem.

De politie van Trang vertelde de Phuket Express dat de rechtbank heeft ingestemd met een borgtochtverzoek van 500,000 baht en dat de ex-vrouw ermee heeft ingestemd te betalen, maar er is nog steeds geen borgtochtverzoek van de heer Straumann, die naar verluidt de politie heeft verteld dat hij gewoon wil blijven in de gevangenis.

De heer Straumann werd beschreven als niet-coöperatief met alle relevante instanties en functionarissen en zou ook hebben geweigerd met zijn ambassade te praten.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.