UPDATE: Zwitserse expat uit Phuket in viraal vermeend schoppenincident op borgtocht vrijgelaten, maar mag niet werken en Thailand verlaten

Phuket -

Een Zwitserse expat in Phuket, die het middelpunt was van een viraal vermeend schoppenincident, is op borgtocht vrijgelaten, maar hem wordt een verbod opgelegd om te werken en Thailand te verlaten.

Onze eerdere verhalen:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Foto’s tonen een virale kwestie van landaantasting op een strand in Phuket, waar mensen op trappen zitten die een brandpunt van controverse zijn geworden.

Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren, te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen.

Er zal een wettelijke visumvergunning voor een langdurig verblijf in Thailand worden aangevraagd voor de Zwitserse expat die naar verluidt vorige maand een Thaise arts heeft geschopt bij een viraal incident dat de krantenkoppen in de Thaise media heeft gedomineerd.

Een Zwitserse expat in Phuket die het middelpunt is van een viraal incident en die een zakenvisum heeft, kan dit laten verlengen vanwege aanhoudende juridische stappen, ook al roepen sommige functionarissen en inwoners van Phuket op tot zijn onmiddellijke deportatie.

Het Phuket Immigration Office verklaarde dat ze officieel het visum van een Zwitserse expat in Phuket hebben ingetrokken in het centrum van een viraal vermeend schoppenincident. Tijdens dit proces kan hij om borgtocht verzoeken.

Nu voor de update:

Kolonel Parinya Klinkaesorn, de Thaise immigratiewoordvoerder, maakte de huidige situatie aan de Thaise pers bekend.

“Donderdagavond 7 maart werd de heer David vastgehouden in de cel van de immigratiedienst van Phuket. Hij werd vrijdag (8 maart) door zijn vrouw vrijgelaten voor 100,000 baht. De betrokken advocaten gaven als reden voor de borgtocht aan dat de heer David in een gerechtelijke procedure zit om zichzelf juridisch te verdedigen in de vermeende schoppenzaak.

De immigratiedienst van Phuket heeft een borgtocht van 30 dagen goedgekeurd. De borgtocht is echter onder vier voorwaarden:

  1. Hij moet verblijven in de accommodatie die hij heeft geregistreerd bij de Phuket Immigration.
  2. Hij moet zich elke 15 dagen melden bij de immigratiedienst van Phuket.
  3. Hij mag geen werk doen of iets doen dat in strijd is met de Thaise wetten.
  4. Er wordt hem een ​​verbod opgelegd om het land te verlaten.

Kolonel Parinya zei tegen de Thaise media: “Mr. David heeft een beroep ingediend bij de Phuket Immigration met betrekking tot zijn visumintrekking, met het verzoek om heroverweging. Hij heeft het recht om beroep in te stellen. Wij maken ons geen zorgen. We hebben vertrouwen in het bewijsmateriaal dat we hebben voor zijn visumintrekking.”

Bovendien heeft de Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul heeft persoonlijk gezegd dat hij elk beroepverzoek zou vetoën, wat volgens hem binnen zijn rechten ligt gezien zijn positie.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.