Gouverneur van Phuket geeft persconferentie over vermeend virale schoppenincident waarbij expat en Thaise arts betrokken zijn

Phuket—

Op 3 maart 30 om 9 uur hield de heer Sophon Suwannarat, de gouverneur van Phuket, een persconferentie over de voortgang van de zaak van de heer David, een Zwitserse expat die naar verluidt een Thaise vrouwelijke arts had aangevallen.

Thaise nationale media meldden dat eerder vice-premier Anutin Charnvirakul een dringend bevel had uitgevaardigd aan de gouverneur van Phuket, die naar verluidt deelnam aan een toeristisch evenement in Duitsland, om terug te keren naar Thailand. De David-zaak veroorzaakte aanzienlijke controverse onder Thaise burgers en vereiste aandachtige monitoring, zei Anutin.

Sophon onthulde publiekelijk dat hij na het incident de David-zaak nauwlettend had gevolgd door een rechtstreeks telefoontje naar de vice-gouverneur uit Duitsland.

De zaak omvatte onder meer het binnendringen in de openbare ruimte, het intrekken van Davids visum en de registratie van twee vuurwapens (evenals het onderzoeken van ambtenaren die illegaal de afgifte van vuurwapenregistraties voor een buitenlander goedkeurden, wat technisch gezien in strijd is met de Thaise wapenregelgeving), en het overwegen om zijn liefdadigheidsstichting als David in te trekken. Er werd onderzocht of hij zijn olifantenstichting gebruikte om voordelen te zoeken en of ze daadwerkelijk werden gehuurd en geen dieren die een toevluchtsoord nodig hadden.

Sophon voegde er verder aan toe dat hij commissies zou oprichten om onderzoek te doen naar alle ondernemers die met hun eigendommen inbreuk zouden kunnen maken op de strandgebieden, aangezien deze openbaar eigendom zijn. De regering van Phuket zou ook overwegen om het land dat zich uitstrekte tot de strandgebieden te onteigenen voor algemeen nut, zei Sophon.

Momenteel is David in een bepaald gebied op borgtocht vrijgelaten en moet hij zich elke vijftien dagen melden bij de Thaise immigratieambtenaren, zei Sophon. Hij had een speciaal visum voor gerechtelijke procedures nadat zijn zakenvisum voor een lang verblijf in Thailand was ingetrokken. Naar verluidt heeft hij via zijn advocaat beroep aangetekend tegen deze intrekking, maar de Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul, heeft publiekelijk gezegd dat hij een veto zou uitspreken over een dergelijk beroep dat binnen zijn bevoegdheid lag.

Sophon voegde daaraan toe iedereen, buitenlander of Thai, die de Thaise wetten overtrad, zou zonder uitzondering ter verantwoording worden geroepen. De regering van Phuket had de illegale activiteiten in de lokale gebieden nauwlettend gevolgd, met medewerking van alle sectoren, merkte Sophon op.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.