Amerikaanse vrouw gearresteerd op het eiland Pha Ngan omdat ze naar verluidt een kinderdagverblijf exploiteerde zonder wettelijke toestemming

Soerat Thani –

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd nadat zij zonder wettelijke toestemming een kinderdagverblijf zou hebben geëxploiteerd op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Het immigratiebureau van Surat Thani vertelde aan de Phuket Express dat ze eerder deze week een kinderdagverblijf op het eiland Phan Ngan hebben geïnspecteerd. In de crèche werden ongeveer twintig kinderen van drie tot vijf jaar oud aangetroffen. Twee vrouwelijke Israëliërs en een vrouwelijke Oekraïner werden aangetroffen als babysitters en vier inwoners van Myanmar werden aangetroffen als huishoudsters.

Mevrouw JENNIFER, 40, Amerikaans staatsburger, werd voorgesteld als eigenaar. Ze kon geen juridische documenten voor de crèche overleggen. Alle betrokkenen werden allemaal naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht.

De Amerikaanse vrouw wordt ervan beschuldigd een buitenlander te zijn die zonder wettelijke toestemming een kinderdagverblijf exploiteert. De twee Israëlische en Oekraïense vrouwen worden beschuldigd van werken zonder toestemming.

Twee huishoudsters in Myanmar worden aangeklaagd wegens te lang blijven werken en zonder toestemming werken. Een huishoudster in Myanmar wordt ervan beschuldigd het land illegaal binnen te zijn gekomen en zonder toestemming te hebben gewerkt. De laatste huishoudster in Myanmar wordt ervan beschuldigd een buitenlander te zijn die een legale werkvergunning heeft, maar voor een illegale en onjuiste werkgever werkt, zoals gespecificeerd in de vergunning.

De naam van de kwekerij werd vanwege het lopende onderzoek door de politie geheim gehouden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.