UPDATE: Zwitserse expat in Phuket, betrokken bij een viraal vermeend schoppenincident, heeft zijn visum ingetrokken

Phuket -

Het Phuket Immigration Office verklaarde dat ze officieel het visum van een Zwitserse expat in Phuket hebben ingetrokken in het centrum van een viraal vermeend schoppenincident.

Onze eerdere verhalen:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Foto’s tonen een virale kwestie van landaantasting op een strand in Phuket, waar mensen op trappen zitten die een brandpunt van controverse zijn geworden.

Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren, te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen.

Er zal een wettelijke visumvergunning voor een langdurig verblijf in Thailand worden aangevraagd voor de Zwitserse expat die naar verluidt vorige maand een Thaise arts heeft geschopt bij een viraal incident dat de krantenkoppen in de Thaise media heeft gedomineerd.

Een Zwitserse expat in Phuket die het middelpunt is van een viraal incident en die een zakenvisum heeft, kan dit laten verlengen vanwege aanhoudende juridische stappen, ook al roepen sommige functionarissen en inwoners van Phuket op tot zijn onmiddellijke deportatie.

Nu voor de update:

Op donderdag (7 maartthKolonel Parinya Klinkaesorn, de immigratiewoordvoerder zei tegen de Thaise pers: “De immigratiecommandant van regio 6, generaal-majoor Songprod Sirisukkha, heeft de intrekking van de heer URS BEAT FEHR of het zakenvisum van de heer David goedgekeurd, waardoor hij langdurig in Thailand kan blijven zoals gevraagd door Phuket Immigration.”

“We waren het erover eens dat het gedrag van de heer David schadelijk wordt geacht voor het publiek en een risico vormt voor zowel de vrede als de openbare veiligheid.” Kolonel Parinya voegde eraan toe.

"Dhr. David zal worden geïnformeerd over zijn visumstatus en zal worden vastgehouden bij Phuket Immigration. Hij is echter nog steeds bezig met juridische stappen tegen een Thaise staatsburger op beschuldiging van lichamelijk en geestelijk letsel. Hij kan tijdens dit proces om borgtocht verzoeken, maar zal deze juridische kwestie moeten regelen voordat er een formele uitzettingsprocedure begint.’ Kolonel Parinya besloot.

Het was onduidelijk of de heer David bovenop de deportatie op de zwarte lijst zou worden geplaatst en hoe lang een dergelijke periode zou duren. De heer David raadpleegde naar verluidt zijn advocaten over mogelijke manieren om in beroep te gaan tegen de intrekking van zijn visum.

Tijdens de lopende juridische procedure die voortvloeit uit het virale vermeende schopincident met een Thaise arts, Aan de heer David kan een tijdelijk visum worden verleend dat hem alleen in staat stelt te blijven voor gerechtelijke procedures, een zogenoemde verdachtenvisum, aangezien zijn zakenvisum is ingetrokken.

De heer David blijft de beschuldiging ontkennen dat hij de Thaise arts heeft geschopt en zegt dat hij is uitgegleden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.