Zwitserse expat gearresteerd in Trang wegens vermeende aanval op oudere vrouw in supermarkt

FOTO: topnieuws

Trang, Thailand-

Op dinsdag 5 maart arresteerde de politie van de stad Trang een man die alleen werd geïdentificeerd als de heer Straumann, een 60-jarige Zwitserse staatsburger, na een vermeende aanval op mevrouw Natchanan Khickkham, een 58-jarige Thaise vrouw, bij een supermarkt in Trang City.

Volgens de heer Kritapong, de zoon van mevrouw Natchanan, wordt zijn moeder geconfronteerd met mobiliteitsproblemen vanwege een persoonlijk gezondheidsprobleem met haar benen. Dinsdag om 4 uur bezocht ze de supermarkt en viel bijna nadat de Zwitserse expat haar tegen het lijf liep. Ze verzocht hem beleefd om meer attent te zijn.

De Zwitserse expat zou echter agressief hebben gereageerd en haar ongeveer vier keer in het gezicht hebben geslagen. Als vergelding gooide ze een fles water naar hem. Hij liet zich niet afschrikken en bleef haar aanvallen, waarbij hij naar verluidt ongeveer twintig keer in haar gezicht sloeg en haar hoofd tegen de grond sloeg.

Ondanks verschillende vermeende ooggetuigen konden de camerabeelden het incident niet vastleggen. Mevrouw Natchanan liep verwondingen op, waaronder een gebroken neus, zwelling in het gezicht en bloedingen.

De heer Straumann weigerde na zijn arrestatie samen te werken met de politie en weigerde naar verluidt het incident toe te geven of verklaringen af ​​te leggen. Uit zijn persoonlijke documenten blijkt dat hij in het bezit is van een pensioenvisum, dat in november van dit jaar afloopt. Er is ook gemeld dat hij eerder in Trang woonde met een Thaise vrouw, die zich momenteel in Krabi bevindt.

Op woensdag 6 maart werd de heer Straumann overgebracht van het politiebureau van Muang Trang naar het provinciale gerechtshof van Trang.

De zaak heeft op sociale media tot grote woede geleid, waarbij veel Thais om gerechtigheid vroegen. De heer Straumann is echter naar verluidt blijven weigeren over het incident te spreken en heeft op het moment van schrijven geen pleidooi ingediend. Het is op het moment van schrijven niet bekend of hij een advocaat heeft.

Dit is niet het eerste vermeende incident met Zwitserse expats onlangs in Thailand, zoals blijkt uit dit virale verhaal in Phuket over een Zwitserse expat die een Thaise arts zou hebben geschopt, wat hij ontkent.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.