UPDATE: Zwitserse expat in Phuket in centrum van virusincident kan zijn zakenvisum laten verlengen vanwege lopende rechtszaak

Phuket -

Een Zwitserse expat in Phuket die het middelpunt is van een viraal incident en die een zakenvisum heeft, kan dit laten verlengen vanwege aanhoudende juridische stappen, ook al roepen sommige functionarissen en inwoners van Phuket op tot zijn onmiddellijke deportatie.

Onze eerdere verhalen:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Foto’s tonen een virale kwestie van landaantasting op een strand in Phuket, waar mensen op trappen zitten die een brandpunt van controverse zijn geworden.

Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren, te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen.

Er zal een wettelijke visumvergunning voor een langdurig verblijf in Thailand worden aangevraagd voor de Zwitserse expat die naar verluidt vorige maand een Thaise arts heeft geschopt bij een viraal incident dat de krantenkoppen in de Thaise media heeft gedomineerd.

Nu voor de update:

Vice-gouverneur van Phuket, Adul Choothong, verduidelijkte dat de Zwitserse expat in kwestie, de heer David, die in het bezit is van een zakenvisum voor één jaar in Thailand, wordt geconfronteerd met actuele juridische problemen in verband met het virale incident. Zijn visum verloopt op 13 maart. Vanwege de lopende juridische procedures kan zijn visum echter niet onmiddellijk worden ingetrokken.

Dit zijn de scenario's die zich volgens de heer Adul waarschijnlijk zullen voordoen:

1. Het juridische proces eindigt vóór 13 maart:
– Als de juridische procedure vóór de vervaldatum van het visum wordt afgerond, kan de heer David de immigratieautoriteiten van Phuket laten doorgaan met het visumintrekkings- en deportatieproces, hoewel dit niet in steen gebeiteld is.

2. Het juridische proces eindigt na 13 maart:
– Als de juridische procedure langer duurt dan 13 maart, zal Phuket Immigration zijn visum moeten verlengen totdat de juridische kwesties zijn opgelost.
– De heer David heeft de beschuldiging ontkend dat hij een arts heeft geschopt, en de volgende stap zal een gerechtelijke procedure bij de rechtbank inhouden.
– Gedurende deze periode krijgt hij een 'Suspect Visa'.

Een verzoekdocument waarin wordt verzocht om de intrekking van de verblijfsvergunning van de heer David om in Thailand te verblijven, is momenteel in het bezit van de Phuket Immigration. Het verzoek is gedaan door relevante Phuket-functionarissen, maar is geen garantie dat David zal worden gedeporteerd, die naar verluidt met zijn eigen juridische team samenwerkt om een ​​dergelijk bevel te bestrijden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.