UPDATE: Trap in villa in Phuket waar dokter naar verluidt werd geschopt, gesloopt

Phuket -

De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

Onze eerdere verhalen:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Foto’s tonen een virale kwestie van landaantasting op een strand in Phuket, waar mensen op trappen zitten die een brandpunt van controverse zijn geworden.

Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren, te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen.

Er zal een wettelijke visumvergunning voor een langdurig verblijf in Thailand worden aangevraagd voor de Zwitserse expat die naar verluidt vorige maand een Thaise arts heeft geschopt bij een viraal incident dat de krantenkoppen in de Thaise media heeft gedomineerd.

Nu voor de update:

De sloopbeveldocumenten werden enkele dagen geleden in eerste instantie bij de trap geplaatst. Omwonenden merkten echter dat de bestellingen op maandag 4 maart uit het trappenhuis verdwenen.

Op dinsdag (5 maartth) gebruikte de eigenaar van het luxe villaproject een graafmachine om de trappen van de villa en enkele bouwwerken in het villagebied die het strand binnendrongen, te slopen.

Het duurde ongeveer een uur om de sloop te voltooien. Ambtenaren van Phuket en de politie van Thalang inspecteerden het gebied om er zeker van te zijn dat het aan hun voorschriften voldeed.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.