Wit-Russische man gered nadat hij verdwaald was in de jungle van Phuket

Thalang, Phuket-

Op maandag (4 maart) ontving de toeristenpolitie van Phuket een noodoproep van een Wit-Russische man die verdwaald was geraakt in een jungle nabij Nai Thon Beach, gelegen in het subdistrict Sakoo.

De man legde uit dat hij de vorige maand in Thailand was aangekomen en in Bangkok had verbleven. Op 3 maart reisde hij naar Phuket en checkte in in een hotel nabij Nai Yang Beach in Sakoo.

Maar op maandag, nadat hij had uitgecheckt in zijn hotel, besloot hij Layan Beach in Cherng Talay te verkennen. Gewapend met een kaart ging hij op pad voor een wandeling. Helaas besefte hij rond 6 uur dat hij verdwaald was en probeerde hij de weg naar buiten te vinden. Naarmate de uren verstreken, werd hij steeds bezorgder en riep uiteindelijk om hulp.

Gelukkig konden de Sakoo-politie en reddingswerkers hem snel lokaliseren in de jungle bij Nai Thon Beach en hem veilig redden om 5 uur op dinsdag (30 maart). Zijn solo-avontuur kreeg een onverwachte wending, maar hij kwam er ongedeerd uit, zij het iets wijzer over junglenavigatie!

De naam en leeftijd van de man zijn niet vrijgegeven aan The Phuket Express.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.