UPDATE: Zwitserse expat beschuldigd van het schoppen van een Thaise dokter terwijl zijn visum werd beoordeeld door de Thaise immigratiedienst

Phuket -

Er zal een wettelijke visumvergunning voor een langdurig verblijf in Thailand worden aangevraagd voor de Zwitserse expat die naar verluidt vorige maand een Thaise arts heeft geschopt bij een viraal incident dat de krantenkoppen in de Thaise media heeft gedomineerd.

Onze eerdere verhalen:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Foto’s tonen een virale kwestie van landaantasting op een strand in Phuket, waar mensen op trappen zitten die een brandpunt van controverse zijn geworden.

Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren, te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

De trappen bij de villa die toegang hadden gekregen tot het Yamu-strand, waar een Thaise arts naar verluidt door een Zwitserse expat was geschopt bij een viraal incident, werden gesloopt.

Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen.

Nu voor de update:

Luitenant-kolonel Sarupong Thanomjit, de commandant van Regio 8, heeft bekendgemaakt dat de heer David in december vorig jaar, 2023, te maken kreeg met een eerder incident dat verband hield met een ruzie op de weg. In een virale video was te zien hoe hij leek te weigeren toe te geven aan een ambulance op een weg in Phuket en zelfs grof met zijn middelvinger leek te gebaren.

De ambulancechauffeur heeft vervolgens aangifte gedaan bij de politie en de video gedeeld op sociale media. Als reactie hierop diende de heer David ook een juridisch rapport in tegen de chauffeur, waarin hij beweerde dat er online valse informatie was verspreid, waardoor zijn reputatie werd aangetast en laster werd veroorzaakt.

Luitenant-kolonel Sarupong benadrukte dat het gedrag van de heer David erop duidt dat hij mogelijk anderen heeft bedreigd, wat een risico vormde voor zowel de vrede als de openbare veiligheid. De heer David heeft zowel het trapincident ontkend, waarbij hij zei dat hij uitgleed, als het vermeende ambulance-incident, waarbij hij zei dat het valse informatie was en niet het hele verhaal, en dat hij van plan was de kwesties voor de rechtbank te verdedigen.

Momenteel verzamelt de provinciale politie van Phuket bewijsmateriaal om een ​​formeel verzoek in te dienen bij de immigratiedienst van Phuket. Met dit verzoek wordt beoogd de intrekking van de verblijfsvergunning van de heer David in Thailand. Het is onduidelijk welk visum de heer David precies heeft, merkt The Phuket Express op, waarbij ambtenaren eerder alleen zeiden dat het een visum voor de lange termijn is. Omdat de heer David een bedrijf heeft en een olifantenopvang zonder winstoogmerk exploiteert, zijn er verschillende opties beschikbaar.

De heer David heeft intussen naar verluidt de hulp van zijn advocaat en rechtsbijstand ingeroepen in een poging de beschuldigingen aan te vechten. Hij heeft zijn excuses aangeboden voor het vermeende trapincident, maar de verontschuldiging viel niet in goede aarde bij veel Thais, die beweerden dat het niet oprecht was en dat hij nog steeds weigerde toe te geven dat hij haar had geschopt, terwijl hij beweerde dat hij was uitgegleden.

In ander nieuws,

De gouverneur van Phuket heeft volgens hem bevestigd dat er geen buitenlandse maffia in Phuket is.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.