Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: dokter zou zijn geschopt door een Zwitserse expat, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 26 februari tot en met zondag 3 maart 2024.

  1. Een motortaxichauffeur uit Phuket zou een vrouwelijke Duitse passagier seksueel hebben misbruikt.

Een 18-jarige motortaxichauffeur werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een Duitse toerist in Phuket seksueel had misbruikt.

De Duitse vrouw identificeerde de jongeman die bij het incident betrokken was positief.

2. Een vrouwelijke Chinese toerist heeft haar been gebroken na een parasailongeluk op Karon Beach.

Dit incident ging op grote schaal viraal in China, niet vanwege het ongeval, aangezien er ongelukken gebeuren, maar vanwege de vermeende tijd die het kostte om haar naar een ziekenhuis te brengen, een diagnose te stellen en medische behandeling te geven, en een geschil over de compensatie voor het ongeval door de parasailoperator. Later werd met succes een financiële overeenkomst bereikt tussen het parasailbedrijf en het slachtoffer, op “aandringen” van prominente Thaise functionarissen.

3. Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Deze kwestie blijft de krantenkoppen domineren.

4. Er wordt opdracht gegeven om de strandtrappen van een villa te slopen nadat ambtenaren ontdekten dat ze inderdaad een openbaar strand in Paklok binnendrongen. Dit volgt op een viraal incident waarbij een buitenlander en een Thaise arts op de trap betrokken waren.

Een villa-eigenaar op Yamu Beach in Paklok zal juridische stappen ondernemen nadat een deel van de villa inbreuk heeft gemaakt op de openbare ruimte.

Net als hierboven blijft deze kwestie de krantenkoppen domineren.

5. Men ziet mensen zitten op trappen die een brandpunt van controverse zijn geworden. Bij het incident zijn een Zwitser genaamd Urs 'David' Fehr en zijn Thaise vrouw betrokken.

Yamu Beach was onlangs in het nieuws in heel Thailand na een debat tussen een Zwitserse expat en een Thaise arts over een vermeend trapincident op de trap die vanaf het strand naar zijn gehuurde villa leidde.

6. Ruim 500 lokale bewoners verzamelden zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

Zelfs het kantoor van de Thaise premier en de topagent in Thailand zijn er nu bij betrokken, waarbij het visum van de expat naar verluidt onder de loep wordt genomen. Ambtenaren van Phuket zijn ook van plan om alle villa's op Yamu Beach te onderzoeken op inbreuk en hebben gedetailleerde antecedentenonderzoeken voorgesteld voor buitenlanders die langdurig verblijven en zaken doen op het eiland. phuket.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.