Vicepremier Anutin Charnvirakul spreekt vermeende buitenlandse maffia toe in Phuket en belooft serieuze actie te ondernemen

Phuket—

Op 3 maart 2024 maakte de heer Thanakorn Wangboonkongchana, de plaatsvervangend leider van de Verenigde Thaise Natie, publiekelijk bekend nadat hij vorige week Phuket had bezocht om informatie te inspecteren en te verzamelen over een beschuldiging van buitenlandse maffiabendes in het gebied.

Phuket is een van de meest populaire Thaise toeristische attracties onder buitenlandse toeristen. Er werd echter ontdekt dat de kwantiteit groter was dan de kwaliteit in termen van bedrijven in Phuket, merkte Thanakorn op.

Ondertussen klaagden veel straatverkopers en toerismegerelateerde werknemers over vermeende buitenlandse maffiabendes in de lokale bevolking van Phuket, voornamelijk Russische staatsburgers, die de bedrijven van Thaise mensen overnamen, aldus Thanakorn.

De buitenlandse maffiabendes waren naar verluidt niet bang voor wetten, omdat ze naar verluidt illegale stoffen naar hun uitgaansgelegenheden smokkelden en rijk waren, en corrupte ambtenaren betaalden om juridische stappen te voorkomen, zei Thanakorn. Hij wilde nadenken over de lokale problemen en inzicht geven aan de Thaise premier en de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, voor dringende inspectie.

Bovendien werd gemeld dat verkeersopstoppingen in Phuket al lange tijd een probleem waren. Nadat hij de kwestie had erkend, gaf de Thaise premier een bevel aan de heer Suriya Juangroongruangkit, de Thaise minister van Transport, en relevante instanties om onmiddellijk actie te ondernemen en nieuwe routes naar de luchthaven van Phuket uit te breiden.

Om 12 uur, op dezelfde dag, noemde Anutin de kwestie met betrekking tot de vermeende buitenlandse maffiabendes in Phuket en hij drong aan op actie in deze kwestie bij de regeringsfunctionarissen van Phuket. Hij beweerde dat het onaanvaardbaar is dat invloedrijke buitenlanders met een slechte reputatie gezag hebben over de Thaise lokale bevolking.

Anutin voegde er ook aan toe dat elke vorm van invloedrijke persoon met slechte invloed, Thais staatsburger of niet, moest vertrekken als hij zich niet aan de wet hield en geen goede bedoelingen had.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.