Chinese man gearresteerd in Phuket omdat hij een gids zou zijn

Phuket -

Een Chinese man werd gearresteerd nadat hij illegaal als reisleider zou werken.

Dat heeft de toeristenpolitie van Phuket vrijdag (1 maart) aan de Phuket Express verteldst) hebben ze in Wichit een man gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Mah, 32 jaar oud, met de Chinese nationaliteit.

Hij werd naar het politiebureau van Wichit gebracht. Hij wordt beschuldigd van het werken zonder toestemming en het zijn van reisleider zonder vergunning.

Een reisleider is een beschermde Thaise bezigheid, merkt The Phuket Express op, en buitenlanders kunnen niet eens een werkvergunning krijgen om er legaal een te zijn.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.