Britse man gearresteerd wegens vermeende verkoop van LSD en ecstasy op Turtle Island in Surat Thani

FOTO: Dailynews

Soerat Thani –

Een Britse man werd gearresteerd nadat hij werd betrapt op het verkopen van LSD, plaatselijk bekend als magisch papier, en extase op Turtle Island (Koh Tao) in Surat Thani.

De politie van Koh Tao vertelde aan The Phuket Express dat ze op vrijdag (1 maart) een 36-jarige mannelijke Britse staatsburger hebben gearresteerd. Bij hem werden 75 magische papieren (LSD) en 25 xtc-pillen in beslag genomen.

De arrestatie kwam nadat de politie een tip had gekregen van een bezorgde burger dat een buitenlandse man in een bar werkte en illegale drugs aan toeristen verkocht. De politie volgde de verdachte vijf maanden vóór de arrestatie.

De verdachte gaf naar verluidt aan de politie toe dat hij xtc verkocht voor 1,000 baht per pil en 100 baht voor één magisch papiertje. Hij werd naar het politiebureau van Koh Tao gebracht waar hij werd aangeklaagd wegens illegaal bezit van categorie 1-medicijnen (ecstasy en magische papieren) met de bedoeling deze te verkopen.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.