500 inwoners van Phuket verzamelen zich bij de villa van een Zwitserse expat om vermeend 'privéstrand' terug te winnen

Thalang, Phuket –

Op 3 maart 2024, rond 9 uur, verzamelden ruim 00 lokale bewoners zich op Ya Mu Beach in Phuket om te demonstreren tegen de Zwitserse staatsburger, de heer David, die naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt.

De eerste aanval, die plaatsvond op 24 februari 2024, leidde tot verontwaardiging en kritiek van Thaise burgers nadat de arts zich had gemeld geschopt door meneer David vlakbij zijn gehuurde villa aan het strand in het Thalang-gebied. De vrouw, die in een plaatselijk privéziekenhuis werkt, zei dat ze op de trap zat die naar het openbare strand buiten de villa leidde toen de aanval plaatsvond.

De vreedzame demonstratie, georganiseerd door inwoners van Phuket, begon om 9 uur. Er waren meer dan 00 mensen bijeen nabij de plaats van de vermeende aanval, terwijl ook politieagenten aanwezig waren om de orde te handhaven.

De deelnemers maakten foto's en hielden borden in het Engels en Thais vast, waarin zij hun afkeuring uitten over de acties van de heer David. Volgens de demonstranten kwamen ze niet alleen bijeen om te protesteren tegen het gedrag van de expat, maar ook tegen berichten dat de villa eigendom zou claimen van een deel van Ya Mu Beach tegenover het pand, dat volgens de Thaise wetten openbaar zou moeten zijn.

Volgens de Thaise wetgeving worden alle stranden in Thailand als openbaar en onvervreemdbaar beschouwd. Dit betekent dat ze niet kunnen worden verkocht, toegewezen of commercieel behandeld, zoals vastgelegd in het Burgerlijk en Handelswetboek van Thailand.

Eén demonstrant, de heer Prasit, verklaarde dat hij zich genoodzaakt voelde de demonstratie bij te wonen nadat hij de nieuwsberichten had gevolgd. Hij sprak zijn steun uit voor het slachtoffer en drong er bij de autoriteiten op aan beslissende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat openbare ruimtes zoals Ya Mu Beach toegankelijk en plezierig blijven voor zowel bewoners als toeristen.

Sommige demonstranten beweerden ook dat de heer David al eerder problemen en problemen had met buren en de lokale bevolking, lang voordat dit recente incident leidde.

Het onderzoek naar de vermeende aanval is aan de gang en de heer David heeft zijn excuses aangeboden voor het incident en beweert dat het onbedoeld was omdat hij eenvoudigweg 'uitgleed'. terwijl hij de dokter vroeg zijn eigendom te verlaten.

De virale video achter het incident laat niet duidelijk een trap zien, aangezien de camera op de laatste seconde wegdraaide, maar het lijkt erop dat een buitenlandse man, vermoedelijk de heer David, vulgariteiten naar de dokter en haar vriend schreeuwt om van de trap af te komen in plaats van een beleefd verzoek om dat te doen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!
Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.