Thailand wordt luchtvaarthub

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft de Thailand Vision geïntroduceerd, waarin hij belooft Thailand te verheffen tot een belangrijk luchtvaartknooppunt in de regio Azië-Pacific.

Hij onthulde plannen om de luchthavens van Thailand naar een hoger niveau te tillen, met als doel binnen vijf jaar de status van Suvarnabhumi Airport als een top 20 van mondiale luchthavens te herstellen. Om deze doelen te bereiken is samengewerkt met Airports of Thailand Public Company Limited (AOT), dat zes belangrijke luchthavens beheert.

Het uitbreidingsplan van Suvarnabhumi Airport heeft tot doel om tegen 150 jaarlijks 2030 miljoen passagiers te verwerken. De SAT-1-terminal, aanvankelijk voor 45 miljoen passagiers, bedient nu jaarlijks 60 miljoen passagiers. De derde landingsbaan, die in 2024 wordt geopend, zal 60 vluchten per uur kunnen verwerken, later oplopend tot 90. Toekomstige plannen omvatten het uitbreiden van terminals en het toevoegen van een nieuwe om 90 miljoen extra passagiers te kunnen huisvesten. Er wordt ook gewerkt aan een vierde landingsbaan die tot 120 vluchten per uur kan verwerken.

De regering is van plan Don Mueang Airport om te vormen tot een point-to-point-model, waardoor de capaciteit tegen 30 jaarlijks zal toenemen van 50 miljoen naar 2030 miljoen passagiers. Dit omvat het renoveren van bestaande terminals en het uitbreiden van Terminal 1 en Terminal 2 voor binnenlandse passagiers, met plaats voor maximaal 27 passagiers. miljoen passagiers per jaar.

De regering is van plan Andaman Airport te bouwen als een tweede luchthaven voor toeristen die Phuket en nabijgelegen gebieden bezoeken. Phuket International Airport zal ook worden uitgebreid om tegemoet te komen aan de verwachte toename van het aantal jaarlijkse passagiers tot 18 miljoen in 2030.

Het kabinet wil de onderhoudsindustrie ontwikkelen tot een knooppunt voor zowel commerciële als particuliere vliegtuigen. Het zal een temperatuurgecontroleerd vrachtopslagsysteem (Cold Chain) opzetten om goederen te distribueren naar meer dan 280 miljoen mensen in Thailand en de buurlanden. De samenwerking met luchtvaartmaatschappijen, toeristenbureaus en hotels zal worden versterkt om gezamenlijk de Thaise luchtvaartsector te ontwikkelen en vluchtschema’s, vliegtuigtypes en passagiersdiensten te optimaliseren.

Duurzaamheidsmaatregelen omvatten onder meer het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en het ondersteunen van de binnenlandse productie, evenals het bevorderen van milieuvriendelijke verpakkingen. Dit initiatief zal niet alleen economische kansen creëren, maar ook de levenskwaliteit verbeteren en duurzame economische groei in Thailand stimuleren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.