Hittegolf- en stormwaarschuwingen in heel Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft bekendgemaakt dat een lagedrukgebied, veroorzaakt door intense hitte, het bovenste deel van Thailand bedekt, wat in veel gebieden tot warme weersomstandigheden leidt.

Tegelijkertijd heeft een hogedrukgebied of een massa koude lucht uit China zich verspreid over de noordoostelijke regio en de Zuid-Chinese Zee. In combinatie met de zuid- en zuidoostelijke wind die de Golf van Thailand en het hele land bestrijken, zullen deze omstandigheden naar verwachting leiden tot zomerstormen in het bovenste deel van Thailand.

Gekenmerkt door onweersbuien, sterke windstoten en mogelijke hagel in sommige gebieden, evenals blikseminslagen, adviseert de TMD het publiek in de getroffen gebieden om voorzichtig te zijn met de gevaren die deze zomerstormen met zich meebrengen.

Mensen wordt aangeraden open ruimtes, onder grote bomen, zwakke gebouwen en reclameborden te vermijden. Bovendien wordt er bij boeren op aangedrongen zich gedurende deze periode voor te bereiden op en waakzaam te zijn voor mogelijke schade aan landbouwproducten en risico's voor het vee.

In de lagere Golf van Thailand zijn de zeeomstandigheden gematigd met golfhoogtes van 1-2 meter, en in gebieden met onweersbuien kunnen de golven hoger zijn dan 2 meter. In de bovenste Golf van Thailand en de Andaman Zee zijn de golven ongeveer 1 meter hoog, en kunnen bij stormachtige omstandigheden zelfs tot boven de 1 meter stijgen.

De TMD adviseert zeelieden in de Golf van Thailand en de Andaman Zee om voorzichtig te navigeren en zeilen in stormachtige gebieden te vermijden.

Wat de luchtverontreiniging betreft, ervaren de noordelijke, noordoostelijke en bovenste centrale regio's matige tot hoge niveaus van fijnstof en nevel als gevolg van zwakke wind en slechte luchtcirculatie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.