Regering adviseert waakzaamheid om verdrinkingen van kinderen te voorkomen

PERSBERICHT:

De regering waarschuwt ouders en voogden om kinderen niet zonder toezicht toegang te geven tot waterlichamen, omdat dit kan leiden tot onvoorziene incidenten en mogelijk fatale verdrinkingen.

Karom Phonphonklang, plaatsvervangend woordvoerder van de regering, onthulde dat nu veel scholen het einde van hun schooljaar naderen, er bezorgdheid bestaat dat thuisblijvende kinderen mogelijk niet onder hetzelfde toezicht staan ​​als wanneer ze naar school gaan. Dit zou ertoe kunnen leiden dat kinderen elkaar verleiden om in natuurlijke waterlichamen te spelen, waar ze het risico lopen uit te glijden, te vallen of te verdrinken.

Karom adviseerde ouders en voogden om nauwlettend toezicht te houden op hun kinderen, waarbij hij benadrukte dat kinderen niet zonder toezicht in het water mogen spelen, ook al is het een bekende locatie in de buurt van hun huis.

Hij voegde eraan toe dat als ouders hun kinderen meenemen naar het werk in de buurt van waterlichamen, ze ervoor moeten zorgen dat de kinderen gemakkelijk te bereiken zijn. De plaatsvervangend regeringswoordvoerder riep ook op tot samenwerking van de gemeenschap bij het aanpakken van het probleem, het monitoren van risicovolle watergebieden, het installeren van waarschuwingsborden en het ter beschikking stellen van lokaal beschikbare drijfmiddelen voor gebruik in noodgevallen.

Bovendien zei hij dat op toeristische plekken met waterlichamen en zeeën te allen tijde strandwachten aanwezig moeten zijn.

Karom besprak de preventieve maatregelen tegen verdrinking bij jonge kinderen en oudere kinderen als volgt: Voor jonge kinderen jonger dan 5 jaar wordt aanbevolen om ze uit de buurt van waterlichamen te houden, omdat ze erin kunnen uitglijden en vallen. Ze mogen geen voorwerpen terughalen die zijn gevallen. zelf het water in, maar vraag een volwassene om hulp en vermijd bukken of turen in waterbronnen, plassen of emmers, omdat deze met hun hoofd naar voren kunnen vallen.

Voor oudere kinderen ligt de nadruk op het verbod om zonder toezicht in het water te spelen. Als iemand in het water valt, mag hij of zij niet in het water springen om te helpen, omdat hij of zij overmeesterd kan worden door de persoon in nood, waardoor beiden mogelijk verdrinken. In plaats daarvan moeten ze om hulp schreeuwen, om hulp bellen en het medische noodteam op 1669 bellen of contact opnemen met het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Ze moeten ook voorwerpen in de buurt naar de persoon in het water gooien om hem te helpen drijven en voorwerpen zoals stokken, touwen of kleding uit te strekken zodat de persoon deze kan vastgrijpen en in veiligheid kan brengen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Gerelateerd recent artikel:

Het lichaam van een vermiste mannelijke tiener werd gevonden op een strand op Koh Samui.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.