UPDATE: Zwitserse expat beschuldigd van lichamelijke en geestelijke schade bij schoppenincident in Phuket

Phuket -

Een Zwitserse expat is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel nadat hij naar verluidt een vrouwelijke arts had geschopt in de buurt van zijn gehuurde villa in Thalang.

Ons vorige verhaal:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Nu voor de update:

Op vrijdag (1 maartst) De heer Urs Beat Fehr (de heer David), 45, meldde zich bij het politiebureau van Thalang nadat hij was opgeroepen vanwege de juridische situatie met betrekking tot het virale incident.

De plaatsvervangend hoofd van de politie van Thalang, kolonel Anukun Nooket, vertelde de Phuket Express dat David is beschuldigd van lichamelijk en geestelijk letsel. Hij wordt ervan beschuldigd een vrouwelijke arts, Tandao Jandam, 26, die arts is in een privéziekenhuis in Phuket, te hebben geschopt. Ze zat onderaan de trap op een openbaar strand dat naar zijn villa leidde toen het incident gebeurde.

De stappen zijn sindsdien door Phuket-functionarissen beschouwd als openbaar land en inbreuk makend op het strand.

De heer David had ermee ingestemd de juridische procedure te volgen en is tijdelijk op borgtocht vrijgelaten zonder onderpand. Hij heeft zijn excuses aangeboden voor het incident, maar houdt ook vol dat het niet de bedoeling was de vrouw te schoppen, maar zegt dat hij “uitgleed” terwijl hij tegen haar schreeuwde dat ze moest afstappen van wat volgens hem zijn eigendom was.

David beweerde dat hij eerder problemen had gehad met andere indringers op zijn terrein, vulgariteiten gebruikte en boos was uit angst voor de veiligheid van zijn vrouw, ondanks dat het slachtoffer twee jonge Thaise vrouwen waren die rustig vredig op de trap naar het strand zaten te kijken.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.