UPDATE: Zwitserse expat en Thaise vrouw in Phuket verontschuldigen zich voor virusincident, maar beweren nog steeds dat hij is uitgegleden

Phuket -

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Onze vorige:

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Nu voor de update:

Op vrijdag 1 maart werd er een persconferentie gehouden in het provinciehuis van Phuketst). Aan de persconferentie namen de vice-gouverneur van Phuket, de heer Adul Choothong, de heer David (Zwitserse nationaliteit) en zijn Thaise vrouw deel.

De heer Urs Beat Fehr (David), 45, een lokale buitenlandse zakenman die eigenaar is van een olifantenopvangcentrum, zei op de conferentie in het Engels: “Ik hou van Thailand. Ik steun de Thaise mensen altijd. Ik ben Zwitser, maar Thailand is mijn thuis. Ik wist niet dat dit incident zo’n groot probleem zou worden.”

TPN-media merkten op dat de kwestie een van de, zo niet de meest, momenteel trending verhalen was op de meeste Thaise nieuwsnetwerken, waarbij de overgrote meerderheid van de commentatoren op sociale media de kant van de Thaise arts koos.

“Ik blijf bij mijn verklaring dat het niet mijn bedoeling was de dokter tegen het lijf te lopen. Het was een ongeluk, want ik gleed uit voordat mijn been haar rug raakte. Ik heb ook het bewijs dat ik uitgleed omdat mijn teen ook pijn deed.” ' zei David en liet vervolgens op de conferentie een foto van de blessure zien.

“Ik reageerde boos op deze situatie omdat er bijna elke week veel mensen mijn huis binnenvielen. Twee weken geleden betreden ongeveer zeven Chinezen zelfs het villaveld en het zwembad, ons privéterrein.” David legde het uit.

'Dus dat eerdere incident baarde mij grote zorgen over de veiligheid van mijn vrouw. Ik was erg boos omdat ik dacht dat de dokter en haar vriendin mijn huis waren binnengevallen, net als die Chinezen. voegde David eraan toe.

“Ik heb geen racistische uitspraken gedaan over ‘Lokale Thais’, zoals de dokter zei.” David noemde het ook.

Ondertussen zei de Thaise vrouw van David op de conferentie: “Ik was al naar bed toen mijn man me vroeg om naar buiten te komen. Ik had heerlijk geslapen. Ik dacht dat de twee Thais eerder tot dezelfde groep Chinezen behoorden en ik ben het ermee eens dat ik veel woorden heb gezegd die onbeleefd waren tegen de dokter. Ik verloor ook de controle over mijn humeur.”

“Ik wist niet dat ze dokter is. Als ik wist dat ze een Thaise dokter was, had ik haar gevraagd om in onze villa wat te gaan drinken.' De vrouw voegde eraan toe.

Het echtpaar liet aan het einde van de persconferentie ook weten dat ze heel veel spijt hebben van wat ze de dokter en het Thaise volk hebben aangedaan. Het echtpaar zei dat ze bereid zijn alles te doen om zich te verontschuldigen voor de situatie.

Ondertussen waren de dokter en haar vader uit Nakhon Si Thammarat in Bangkok voor een interview met een Thaise mediazender en drongen ze aan op verdere juridische stappen, maar het viel nog te bezien of beide partijen zouden bemiddelen met de hulp van Phuket-functionarissen.

Ambtenaren van Phuket hebben opdracht gegeven om het merendeel van de trappen die bij het incident betrokken waren te verwijderen, omdat ze beweren dat ze illegaal het strand betreden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.