UPDATE: Na virale video van buitenlander die naar verluidt een Thaise dokter schopt, is het bevel van Phuket-functionarissen om de strandtrap te betreden verwijderd

Phuket -

Er wordt opdracht gegeven om de strandtrappen van een villa te slopen nadat ambtenaren ontdekten dat ze inderdaad een openbaar strand in Paklok binnendrongen. Dit volgt op een viraal incident waarbij een buitenlander en een Thaise arts op de trap betrokken waren.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Ons vorige verhaal:

Een arts zou door een buitenlandse man zijn geschopt nadat ze 's nachts met haar vriendin naar de volle maan zat te kijken op de trap van een villa die verbonden is met het strand van Yamu. Het Phuket Land Office zou nu ook de villa inspecteren om te zien of de trappen het openbare strand binnendringen, omdat duizenden gebruikers op sociale media hun bezorgdheid uitten dat het strand openbaar terrein is.

Nu voor de update:

Het Phuket Land Office inspecteerde donderdag (29 februari) de trappen van de villa aan het Yamu-strand in Paklok, Thalangth). Ambtenaren ontdekten dat de tweede tot en met de vierde treden van de trap het openbare strand bereikten.

De burgemeester van Paklok, de heer Panya Sampaorat, heeft een juridisch rapport ingediend tegen de villa-eigenaar wegens openbare inbreuk. De tweede tot en met de vierde trap moeten binnen drie dagen worden gesloopt.

Uit de gelekte videoclip van donderdag (29 februari) blijkt ook dat de vrouwelijke arts en haar vriendin niet op de eerste trede zaten die als eigendom van de buitenlander werd beschouwd, zei Panya tegen de Thaise pers. Hun voeten raakten ook het zand. Er kan dus worden gezegd dat de dokter en haar vriendin het buitenlandershuis niet zijn binnengevallen, zoals de buitenlandse man hen eerder zou hebben beschuldigd.

Er is gemeld dat de villa door de buitenlandse man en zijn gezin wordt gehuurd voor ongeveer 1,000,000 baht per maand, maar geen eigendom is van de buitenlander.

Een Zwitserse expat en zijn Thaise vrouw hebben hun excuses aangeboden aan een Thaise arts en het Thaise volk voor een viraal trapincident, maar de Zwitser blijft volhouden dat hij is uitgegleden en dat de trap niet met opzet was.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.