Eieren van lederschildpadden gevonden op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een moeder-lederschildpad heeft eieren gelegd op een strand in het Thaise Mueang-district.

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources vertelden eerder deze week aan de Phuket Express dat ze de sporen van een moederzeeschildpad hadden gevonden op een strand in het Khao Lam Pi Hat Thai Mueang National Park-gebied. De sporen van de moederlederschildpad waren 200 centimeter breed.

In het nest lagen enkele eieren van zeeschildpadden. Het gebied werd niet beïnvloed door zeewater of slecht weer. De eieren werden niet verwijderd en geteld. Het nest wordt beschermd en gecontroleerd totdat de eieren uitkomen door de relevante autoriteiten. Ambtenaren verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.