Veiligheidsmaatregelen voor toerisme aangekondigd

PERSBERICHT:

Puangpet Chunlaiad, minister verbonden aan het kabinet van de premier, zat een bijeenkomst voor met netwerkpartneragentschappen om het werk tussen de publieke en private sector in het toerisme te integreren.

Op de bijeenkomst werd melding gemaakt van verschillende toerismegerelateerde kwesties, waaronder problemen met taxichauffeurs die toeristen lastigvallen en verzoeken om goederen en diensten te kopen bij aangesloten winkels. Andere besproken onderwerpen waren het eerlijk innen van tarieven voor beide partijen, voetgangers- en wegverkeer, en verschillende dimensies van toeristische veiligheid.

De bijeenkomst stelde voorlopige maatregelen voor om deze problemen in het algemeen op te lossen. Op het gebied van verkeer zal de regering technologie inzetten, zoals AI-camera’s om verkeersovertredingen te detecteren, trottoirs te reorganiseren en het parkeren in het openbaar vervoer te reguleren.

Er zullen symbolen worden uitgegeven om toeristen en gebruikers van diensten te waarschuwen, waaronder stickers voor tuk-tuk-driewielerriksja's en taxi's die toeristen waarschuwen voor bedrieglijke verzoeken om goederen en diensten te kopen, wat aangeeft dat voertuigen met stickers zijn geregistreerd, evenals de winkels.

Er zal worden gestreefd naar integratie van de inspanningen van de relevante instanties om overtreders van toeristen te waarschuwen, te beboeten en te bestraffen. Sociale maatregelen omvatten campagnes die publieke deelname aanmoedigen bij het monitoren en prijzen van degenen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, terwijl overtreders worden gewaarschuwd.

Zodra toeristen in Thailand aankomen, zal nuttige informatie worden verstrekt, zoals belangrijke contactnummers voor noodgevallen en gidsen met vriendelijke, met sterren beoordeelde en betrouwbare winkels en diensten die zijn gecertificeerd door gerelateerde agentschappen voor toeristen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.