Voorstel om in Thailand grafische waarschuwingsetiketten op alcohol te plakken leidt tot sterke tegenstand

Nationaal—

Op 28 februari 2024 ontvingen de heer Taopiphop Limjittrakorn, een parlementslid van de Move Forward Party, en relevante instanties een brief van de heer Charoen Charoenchai en vertegenwoordigers van de alcoholische drankenindustrie waarin ze protesteerden tegen een conceptaankondiging van de Alcoholic Beverage Control Committee met betrekking tot grafische verpakkingsetiketten. voor alcoholische dranken.

Charoen uitte zijn bezorgdheid dat de voorgestelde labels, die grafische gezondheidsafbeeldingen verplichten zoals zwartgeblakerde levers, dodelijke auto-ongelukken en stervende patiënten en waarschuwingsberichten die 30% tot 50% van de verpakkingsoppervlakken beslaan, negatieve gevolgen zouden kunnen hebben voor het toerisme. Dit zou vergelijkbaar zijn met de huidige regels voor sigarettenverpakkingen in Thailand, maar zou ook van toepassing zijn op individuele blikjes en flessen.

Charoen voerde aan dat dergelijke strenge eisen toeristen zouden kunnen afschrikken, vooral degenen die genieten van het nachtleven en alcoholgerelateerde activiteiten in Thailand. Dit zou op zijn beurt potentieel negatieve gevolgen kunnen hebben voor aanbieders van entertainmentdiensten in de toeristische sector.

In reactie op de klacht benadrukte Taopiphop hoe belangrijk het is om rekening te houden met de impact op het toerisme, waarbij hij opmerkte dat Thailand voor economische groei sterk afhankelijk is van zijn toeristische sector. Hij verklaarde dat strenge grafische verpakkingseisen een negatief imago van Thailand zouden kunnen creëren, inclusief hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Er waren ook zorgen dat luxe geïmporteerde alcoholmerken, waaronder goede wijn, sterk tegen de labels zouden zijn omdat ze mogelijk hun merkimago zouden schaden en mogelijk zouden kunnen stoppen met de verkoop van hun gewaardeerde merken in Thailand.

Er werd ook bezorgdheid geuit over de manier waarop een dergelijk voorstel de bedrijfskosten voor verkopers van alcoholische dranken zou verhogen en de worstelende kleine Thaise dranken- en ambachtelijke industrie zou discrimineren, die voor hun producten afhankelijk was van unieke kunst en ontwerpen.

Taopiphop zei verder dat het toezicht van de Thaise minister van Volksgezondheid, Cholnan Srikaew, op ambtenaren twijfelachtig was, vooral omdat de herschikking van het Thaise kabinet op het punt stond een wet over alcoholcontrole goed te keuren, die volgende maand aan het parlement zou worden voorgelegd.

De Move Forward Party stelde wijzigingen voor in de huidige Alcohol Control Act, omdat zij van mening was dat ambtenaren hun regelgeving niet mochten opstellen, omdat dit in strijd was met de wettelijke principes en ethiek, merkte Taoopiphop op.

Aanvankelijk werd gemeld dat de verpakkingsetiketten voor alcoholische dranken niet onmiddellijk zouden worden gehandhaafd omdat feedback ter overweging mogelijk was, aldus Taopiphop.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.