Premier bezoekt zuidelijke provincies om de economie te stimuleren

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft benadrukt dat zijn bezoek aan de drie zuidelijke grensprovincies van 27 tot 29 februari tot doel had de lokale economie in het zuiden verder te versterken.

De premier verklaarde dat het bezoek ook bedoeld was om onzichtbare of onbekende interessante toeristische plekken, producten en activiteiten in deze opmerkelijke provincies bloot te leggen en zo meerwaarde te creëren.

Hij merkte op dat verschillende items die de lokale bevolking tijdens zijn bezoek tentoonstelde, van hoge kwaliteit en waarde waren, waaronder voedsel, keukengerei en koperen producten. De premier merkte op dat de ambachtslieden van deze goederen ouder worden en in aantal afnemen, en hij heeft het ministerie van Cultuur opdracht gegeven onderzoek te doen en mogelijk een programma te ontwikkelen om de populariteit van deze producten nieuw leven in te blazen.

Srettha noemde ook het Chao Mae Lim Ko Niao-festival, dat hij tijdens het bezoek kon bijwonen en waar hij een aanzienlijk aantal toeristen zag. Dit bracht hem ertoe de mogelijkheid te overwegen om het festival tot een mondiaal evenement te verheffen, vergelijkbaar met het Vegetarische Festival in Phuket.

Bovendien is de premier van plan om het Yala Municipal Youth Orchestra te laten optreden voor de sultan van Brunei Darussalam tijdens zijn officiële bezoek aan Thailand in maart of april.

Met betrekking tot de Betong-luchthaven, die momenteel een internationale luchthaven is maar haar activiteiten heeft moeten staken, zei premier Srettha dat als particuliere entiteiten de luchthaven zouden exploiteren, er voldoende vraag moet zijn. Hij gaf aan dat zijn bezoek aan het zuiden ook bedoeld is om vraag te genereren en de wereld ervan bewust te maken dat de drie zuidelijke grensprovincies een bezoek waard zijn. Hij verzekerde dat als de vraag bestaat, er zeker vluchten zullen komen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.