Dokter naar verluidt geschopt door buitenlander bij villa aan strand in Thalang, gaat online viraal – video

Thalang-

Een arts zou zijn geschopt en uitgescholden door een buitenlandse man en zijn Thaise vrouw nabij een villa aan een strand in Pa Klok.

Een video van het incident is hier te zien. Het bevat grof taalgebruik dat gevoelige kijkers zou kunnen beledigen.

Een vrouwelijke arts in Phuket heeft eerder deze week een rapport ingediend bij de politie van Thalang met vermeend bewijs in de vorm van medische documentatie van haar verwondingen. Ze vertelde de politie dat ze 's nachts met haar vrienden naar de volle maan zat te kijken op de trap van een villa die verbonden is met het strand van Yamu.

Een buitenlandse man kwam plotseling uit de luxe villa met zwembad voordat hij haar naar verluidt in de rug schopte, beweert ze. Zijn Thaise vrouw zou de dokter ook verbaal hebben aangevallen. Ze zou hebben gezegd dat haar zoon bij de politie zat en veel hoge politieagenten in Phuket kent en dat als de dokter zou worden neergeschoten, dit legaal zou zijn omdat het slachtoffer naar verluidt hun villa was binnengevallen. Het echtpaar zou hebben gezegd dat ze aangifte zouden doen bij de Thaise politie tegen de dokter vanwege de nachtelijke invasie, aldus het slachtoffer.

De dokter besloot echter om het verhaal online viraal te laten gaan, omdat hij geloofde dat de dreigementen van het stel bluf waren en ook dat de trappen op een openbaar strand illegaal waren betreden.

Het verhaal is nu viraal gegaan op sociale media met duizenden reacties waarin vooral het slachtoffer werd verdedigd. De heer D (alias), 45, Zwitsers staatsburger, en zijn advocaat hadden een ontmoeting met de politie van Thalang. Hij vertelde de politie dat hij de dokter niet had geschopt. Hij beweert dat hij uitgleed voordat zijn voet per ongeluk haar rug raakte. Hij zei dat hij ook een video had opgenomen toen hij naar de dokter liep die bij de trap zat.

De video werd echter niet onmiddellijk vrijgegeven voor het publiek. Uit beelden die naar verluidt op sociale media zijn gelekt, blijkt echter dat de buitenlander tegen de twee Thais schreeuwt: “Ga weg” zonder enig teken van een beleefd verzoek om te vertrekken of een gesprek. Het moment van de vermeende trap is onduidelijk; de camera is tijdens dat vermeende moment iets weggedraaid.

De politie van Thalang zet het onderzoek naar de kwestie voort. Het Phuket Land Office zou nu ook de villa inspecteren om te zien of de trappen het openbare strand binnendringen, omdat duizenden gebruikers op sociale media hun bezorgdheid uitten dat het strand openbaar terrein is.

De volledige namen van de betrokken partijen werden achtergehouden door de Thaise politie, die zei dat ze proberen te bemiddelen tussen de twee groepen. Ondertussen blijven de Thaise sociale media over de kwestie debatteren, waarbij veel Thai woedend zijn over de situatie en oproepen tot volledig juridisch onderzoek, inclusief tegen de grondakte van het onroerend goed en zelfs tegen het bedrijf dat eigendom is van de buitenlander in Phuket, die een lokale ex-pat is. en geen toerist.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.