Chinese toerist gewond na parasailongeluk in Phuket

Phuket -

Een vrouwelijke Chinese toerist heeft haar been gebroken na een parasailongeluk op Karon Beach.

Het nieuws ging deze week viraal op de Thaise sociale media nadat de Facebook-pagina 'Luijeen' haar verhaal, dat oorspronkelijk afkomstig is van de Chinese media, plaatste, zoals hieronder te zien is.

https://www.douyin.com/video/7340246270566567203

Dat zei de toerist op 24 februarith ze was aan het parasailen op Karon Beach, maar kon de parasail niet onder controle houden, waardoor deze de grond raakte. Haar been brak bij het incident. De parasailoperator belde vervolgens de hulpdiensten. De toerist vertelde dat ze vanwege een file twee uur had gewacht tot er een ambulance op het strand arriveerde.

Nadat ze in een ziekenhuis was aangekomen, wachtte ze nog zes uur totdat ze naar een privéziekenhuis werd overgebracht, omdat het eerste ziekenhuis niet over voldoende apparatuur beschikte. Ze liet haar been hechten vanwege een blessure van ongeveer 15 centimeter lang.

De Chinese vrouw zei ook teleurgesteld te zijn in de parasailoperator en vroeg om een ​​schadevergoeding van 200,000 Baht. Het was echter onduidelijk of ze een compensatie kreeg en hoeveel. Er is gemeld dat de Chinese vrouw de zaak volgt en de paraglideroperator gaat aanklagen.

Het verhaal is sindsdien viraal gegaan op de Chinese sociale media met honderdduizenden aandelen en miljoenen views, en ambtenaren van Phuket werken nu samen met de toerist en haar tolk om een ​​overeenkomst te sluiten voor compensatie voor de verwondingen, terwijl ze de toerist persoonlijk hebben bezocht en verontschuldigt zich voor het incident.

Een aantal functionarissen uit Phuket bezochten de betreffende parasailexploitant, wiens naam vanwege het lopende onderzoek geheim werd gehouden, en bevestigden dat de exploitant legaal was, met de juiste vergunning en andere wettelijke vereisten.

De exploitant, die zegt tien getuigen te hebben, heeft naar verluidt de wind de schuld gegeven voor het plotseling omslaan en het veroorzaken van het ongeval en dat het ongeval niet te wijten was aan enige vorm van schuld van hun kant, maar neemt ook deel aan het bemiddelingsproces en is zich ervan bewust van de toeristische gevolgen van het ongeval.

Het is onduidelijk of het ziekenhuis of de ambulancedienst, waarvan de namen ook door de politie werden vastgehouden, gevolgen zou ondervinden van de vermeende trage reactietijd en wachttijd.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.