Premier Srettha begon een rondreis door de zuidelijke provincies met als doel het toerisme te stimuleren

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin begon samen met belangrijke kabinetsleden van 27 tot 29 februari aan hun rondreis door de zuidelijke provincies Pattani, Yala en Narathiwat met als doel het toerisme in de zuidelijke regio van Thailand te stimuleren.

De premier werd vergezeld door minister van Transport Suriya Jungrungreangkit, minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol, minister van Justitie Pol Col Thawee Sodsong, minister van Cultuur Sermsak Phongphanit en vice-minister van Binnenlandse Zaken Kriang Kantinan.

Srettha's dag begon om 2.30 uur met een bezoek aan de Pattani City Pillar Shrine, waar hij en zijn delegatie overhemden droegen gemaakt van de lokaal geproduceerde groene Pattani-stof, waarmee ze respect betoonden en zegeningen zochten voor hun missie. De groep bezocht vervolgens de Krue Se-moskee, een belangrijke historische en culturele plek in Pattani.

Tijdens hun bezoek sprak de premier zijn steun uit voor het behoud van lokale ambachten, waaronder koperwerk, en moedigde hij de overdracht van deze vaardigheden aan toekomstige generaties aan. Hij gaf het Ministerie van Cultuur de opdracht om steun te overwegen voor de oprichting van een museum waar de talrijke lokale producten van Pattani, die geen promotie krijgen, onder de aandacht worden gebracht.

Srettha proefde ook halalvoedsel van lokale ondernemers en vrouwengroepen, en toonde een grote interesse in het promoten van Thailand als mondiaal halalknooppunt om het inkomen voor de burgers te vergroten. De premier nam later deel aan culturele activiteiten, waaronder het dragen van een traditionele hoed en het deelnemen aan batikschilderingen, wat de samenwerking met de lokale gemeenschap symboliseerde.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding langs de toeristische attracties van Pattani, waaronder Ban Khun Phithak Raya, een culturele markt, het Leng Chu Kiang-heiligdom en het Pattani ASEAN Tourism Festival.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.