Phuket-dief gearresteerd na diefstal van Poolse toeristen op het eiland Samui

Samui, Surat Thani –

Een dief uit Phuket werd gearresteerd nadat hij waardevolle spullen van buitenlandse toeristen had gestolen met een totale waarde van 127,000 baht in een hotel op het eiland Samui.

De politie van Bo Phut vertelde eerder deze week aan de Phuket Express dat ze de 44-jarige Prayat Lisem uit Phuket hadden gearresteerd. Van hem werd een gestolen Louise Vuitton-tas, Pinko-tas, Versace-tas, diamanten oorbellen, 25,000 Baht contant geld en vier creditcards in beslag genomen. Hij wordt verdacht van nachtelijke diefstal.

De arrestatie kwam nadat een Pools toeristenkoppel, 32 en 30 jaar oud, aangifte had gedaan bij de Thaise politie. Ze vertelden de politie dat ze sliepen in een kamer in een hotel vlakbij het Baan Lamai-strand in het subdistrict Maret, in het district Samui, toen een onbekende dief veel spullen van hen stal.

De politie controleerde camerabeelden en vond een verdachte sedan in het subdistrict Bo Phut, in het district Samui. Uiteindelijk arresteerden ze de verdachte en vonden alle gestolen spullen in zijn sedan.

De verdachte vertelde de politie dat hij de sedan vanuit Phuket had gereden. Hij probeerde in te checken bij het betreffende hotel, maar de meeste kamers waren geboekt. Vervolgens ging hij het hotel binnen en ontdekte dat een van de kamers niet op slot was, maar dat er toeristen binnen sliepen.

Prayat vertelde de politie dat hij een baan wilde vinden op het eiland Samui, maar dat hij geen verblijfplaats kon vinden en dat hij geen geld meer had, dus hij had het gevoel dat hij geen andere keus had dan te stelen van toeristen.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.