Thaise regering dringt aan op een visumvrije deal voor de lange termijn voor India

PERSBERICHT:

Leiders van het toerisme in Thailand roepen op tot discussies over het opzetten van een visumvrij reisarrangement voor de lange termijn met India, waarbij ze aanzienlijke voordelen verwachten, aangezien India naar verwachting in 2027 de op twee na grootste economie ter wereld zal worden.

De tijdelijke visumvrijstelling voor Indiase reizigers heeft al positieve effecten opgeleverd, met plannen om het beleid met twee jaar te verlengen na het aflopen ervan op 10 mei. De oproep is bedoeld om de groei van het aantal Indiase toeristen te ondersteunen, dat op de vijfde plaats staat met in totaal 258,269 bezoekers per jaar. 18 februari.

De verschuiving op de mondiale economische ranglijst, waarbij India naar verwachting Duitsland zal overtreffen, biedt Thailand een kans om welvarender Indiase toeristen aan te trekken. Voorstanders van een permanent visumvrij beleid beweren dat dit het toerisme en de handel zou stimuleren en luchtvaartmaatschappijen ertoe zou aanzetten het vluchtaanbod uit te breiden. Het potentieel van de Indiase markt wordt onderstreept door de grote jonge beroepsbevolking en de goed opgeleide bevolkingsgroep met een middeninkomen, die bekend staat om haar royale uitgaven aan reizen, waaronder hotels en winkelen.

Indiase toeristen, die vaak met familie reizen, worden gezien als lucratief voor de horecasector, met gemiddelde uitgaven variërend van 60,000 tot 100,000 baht per zevendaags bezoek. India vertegenwoordigt ook een veelbelovende markt voor zakelijke bijeenkomsten, incentivereizen en uitbundige huwelijksceremonies, die mogelijk 50 tot 100 miljoen baht per evenement opbrengen.

De inspanningen om de vluchten tussen Thailand en India te hervatten breiden zich uit, hoewel ze momenteel beperkt zijn tot zes grote Indiase steden. Er is een drang naar vluchten vanuit de tweederangssteden van India met een hoge vraag en koopkracht, zoals Amritsar en Pune. Het voorstel omvat ook het verbeteren van chartervluchten naar de luchthavens U-tapao en Chiang Mai, het verbeteren van belastingvrij winkelen en het aanpakken van het tekort aan Indiase restaurants in de grote Thaise steden.

In Phuket behoren Indiase toeristen tot de top vijf van aankomstbronnen, met 25,524 bezoekers alleen al in januari, wat de cijfers van 2019 met 15% overtreft.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.