Tweede lederschildpad legt eieren op het strand van Phuket

Phuket-

Een tweede lederschildpad legde eieren op een strand in Thalang, het tweede nest van lederschildpadden dit jaar in Phuket.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat dit zaterdag (24 februari) het geval wasth) om 2 uur werden ze door hotelpersoneel in het subdistrict Mai Khao op de hoogte gebracht dat ze de sporen hadden gevonden van een zeeschildpad die eieren legde op Mai Khao Beach.

De DMCR arriveerde op het strand en vond de sporen van een moeder-lederschildpad van ongeveer twee meter breed. In het nest vonden ambtenaren 137 eieren van lederschildpadden. Daarvan waren er 103 vruchtbare eieren.

De eieren werden verplaatst in hetzelfde nabijgelegen gebied met de eerste set eieren die werden gevonden op hetzelfde strand waar zeewater het nest niet kon bereiken. De parkfunctionarissen verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Een lederschildpad legde eieren op een strand in Thalang, het eerste nest van lederschildpadden dit jaar in Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.