Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: buitenlanders gearresteerd wegens te lang verblijf en diefstal, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 19 februari tot en met zondag 25 februari 2024.

  1. Een Russische man die zijn verblijfsduur te lang had doorgebracht, werd gearresteerd in een hotel in Patong.

De politie heeft een 35-jarige Russische man gearresteerd in een hotelkamer in Patong.

2. Een 36-jarige Tunesische man werd in Patong gearresteerd wegens diefstal.

Een mannelijke buitenlandse man stal de bezittingen van het slachtoffer aan het einde van Bangla Road.

3. Drie transgenders en drie buitenlandse mannen zijn gewond geraakt na een mislukte onderhandeling over de prijs voor gezelschap in een condominium in Karon in Mueang Phuket.

De mannen zouden ermee hebben ingestemd om de transgenders elk 4,000 baht voor hun tijd te geven. De drie transgenders arriveerden bij de kamer van het condominium, maar de drie buitenlandse mannen gaven slechts 2,000 baht aan een van de transgenders. Ze vroegen vervolgens de andere twee transgenders om de kamer te verlaten en weigerden hen te betalen. Dit begon de confrontatie.

4. Een illegale Oekraïense gids werd gearresteerd in een olifantenkamp in Rawai, Mueang Phuket.

De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

5. De gouverneur van Phuket heeft volgens hem bevestigd dat er geen buitenlandse maffia in Phuket is.

“In het onwaarschijnlijke geval dat we ze vinden, zijn we echter bereid hun aanwezigheid in Thailand hard aan te pakken en te elimineren”, zegt de gouverneur van Phuket.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.