Kratom-verkoper gearresteerd langs de weg in Thalang

Thalang-

Een Kratom-verkoper werd gearresteerd bij een kraampje langs de weg in Thalang.

Ambtenaren van het districtskantoor van Thalang vertelden de Phuket Express dat ze vorige week een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Arm (zijn leeftijd werd niet vermeld door de relevante agenten). Hij werd gearresteerd bij een kraampje aan de kant van de Thep Krasattri Road in Baan Mueang Mai, in het subdistrict Thep Krasattri. Bij hem werden 39 flessen kratomsap in beslag genomen. Hij werd voor verdere juridische stappen naar het politiebureau van Thalang gebracht.

De politie waarschuwt lokale verkopers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap op de lijst staat van een gecontroleerd kruidenproduct en dat dergelijke gecontroleerde kruidenproducten niet mogen worden geproduceerd of verkocht zonder toestemming van de Thai Food and Drug Administration.

Kratom-sap mag ook niet als ingrediënt worden toegevoegd of worden gemengd met ander voedsel of sap voor verkoop. Dus zelfs puur Kratom-sap in een fles kan niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.