Geen buitenlandse maffia in Phuket, zegt de gouverneur van Phuket

Phuket -

De gouverneur van Phuket heeft volgens hem bevestigd dat er geen buitenlandse maffia in Phuket is.

De kwestie kwam aan het licht nadat lokale politici op Thaise sociale media hun bezorgdheid uitten over buitenlanders die al lang in Phuket wonen en zich mogelijk als maffia gedragen.

De gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, zei tegen de Phuket Express: “Iedereen die in Phuket verblijft en illegale activiteiten ontplooit of illegale bedrijven exploiteert, moet de hoogste wettelijke straffen ondergaan.”

“Onlangs zijn buitenlanders gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket en op de beroemde Naka Weekend Market Wichit. Ze werden aangetroffen terwijl ze illegaal werk deden, zoals reisleiders, maar waren geen maffia.” Gouverneur Sophon voegde eraan toe.

“Buitenlanders die verdacht gedrag vertonen, worden door Thaise functionarissen onderzocht voordat zij hun respectievelijke ambassades op de hoogte stellen voor antecedentenonderzoek. Iedereen die informatie heeft over buitenlanders die illegale bedrijven exploiteren, meld dit alstublieft aan de juiste Thaise functionarissen”, legde gouverneur Sophon uit.

“Voor zover wij weten is er geen buitenlandse maffia in Phuket. Maar in het onwaarschijnlijke geval dat we ze vinden, zijn we bereid hun aanwezigheid in Thailand hard aan te pakken en te elimineren”, bevestigde gouverneur Sophon.

Gerelateerde artikelen:

Een groep Russische mannen zou een Russisch echtpaar hebben bedreigd en hen tegen hun wil in een busje hebben meegenomen in een poging hen voor 30 miljoen Baht in Bitcoins in Phuket af te persen.

Vijf buitenlandse verdachten zitten vast nadat ze betrokken zouden zijn geweest bij een afpersingspoging op een Russisch echtpaar vanwege cryptovaluta.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.