De Thaise Meteorologische Dienst kondigt het begin van de zomer in Thailand aan bij temperaturen boven de 35°C

Nationaal—

Op 22 februari 2024 kondigde de Thaise Meteorologische Afdeling het begin van de zomer in Thailand aan op 21 februari 2024.

Thailand ging op 21 februari 2024 officieel over van winter naar zomer, omdat de meeste delen van Thailand constant warm weer kenden, met temperaturen van meer dan 35 graden Celsius. Dit was te wijten aan de toegenomen invloed van zonlicht, in combinatie met zuidelijke wind die het bovenste deel van Thailand bedekte. Deze weersomstandigheden waren typerend voor het hete seizoen.

In de noordelijke en noordoostelijke regio's werd echter verwacht dat de ochtenden tot ongeveer half maart koel zouden blijven. Er werd voorspeld dat het hete seizoen rond medio mei 2024 ten einde zou komen.

Toen Thailand de zomer inging, zouden verschillende regio's verschillende gevolgen ondervinden. Terwijl verwacht werd dat de centrale en zuidelijke gebieden met constant hoge temperaturen te maken zouden krijgen, zouden de noordelijke en noordoostelijke delen de komende weken nog steeds koelere ochtenden kunnen hebben.

De verwachting was dat de temperaturen tijdens de zomer van dit jaar 1.0 tot 1.5 graden Celsius hoger zouden zijn dan normaal en hoger dan het jaar ervoor, toen het fenomeen El Niño van kracht was.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.