Kratom-sapverkopers gearresteerd in Kathu

Kathu –

Kratom-sapverkopers werden gearresteerd bij een plaatselijke kruidenier in het district Kathu.

De districtsfunctionarissen van Kathu vertelden de Phuket Express dat ze op donderdag (22 februari) een plaatselijke supermarkt in het subdistrict Kathu hadden geïnspecteerd. Daar arresteerden ze twee Thaise mannen in de supermarkt (hun namen en leeftijden werden niet door agenten gegeven).

De inspectie volgde op klachten van bezorgde burgers. Bij de twee mannen werd beslag gelegd op vele flessen met kratomsap en ook enkele in enorme kookpotten.

Ze werden naar het politiebureau van Kathu gebracht waar verdere juridische stappen werden ondernomen.

De politie waarschuwt lokale kruideniers in Phuket en Thailand dat Kratom-sap op de lijst staat van een gecontroleerd kruidenproduct en dat dergelijke gecontroleerde kruidenproducten niet mogen worden geproduceerd of verkocht zonder toestemming van de Thai Food and Drug Administration.

Kratom-sap mag ook niet als ingrediënt worden toegevoegd of worden gemengd met ander voedsel of sap voor verkoop. Dus zelfs puur Kratom-sap in een fles kan niet worden verkocht, vooral niet op openbare straten.

Iedereen die de wet overtreedt, kan een gevangenisstraf krijgen van zes maanden tot twee jaar of een boete van 5,000 baht tot 20,000 baht.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.