Thailand verwelkomt dit jaar 5 miljoen toeristen, China blijft de belangrijkste bron

nationaal —

De toeristische sector in Thailand blijft een consistente stroom internationale bezoekers zien, met meer dan 5 miljoen aankomsten tussen januari en 18 februari 2024.

Volgens minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol verwelkomde het land tussen 831,989 en 12 februari 18 internationale bezoekers. Hoewel dit een lichte daling van 4.61% betekent in vergelijking met de week ervoor, bevestigen de cijfers een consistente trend van het aantal toeristen, voegde mevrouw Sudawan eraan toe.

Thailand verwelkomt dagelijks gemiddeld 118,856 bezoekers. Mevrouw Sudawan onthulde dat China de dominante bron van toeristen blijft, met 176,088 aankomsten gedurende de week. Op de voet gevolgd door Maleisië, Rusland, Zuid-Korea en India.

Kijkend naar de cijfers tot nu toe heeft Thailand in totaal al 5,217,379 internationale toeristen ontvangen, wat een geschatte omzet van ongeveer 254.7 miljard baht genereerde. China blijft koploper met bijna een miljoen aankomsten (987,941), gevolgd door Maleisië, Rusland, Zuid-Korea en India.

Ondanks de positieve trends blijven er uitdagingen bestaan, vooral op het gebied van de beschikbaarheid van vluchten. Om dit aan te pakken maakte mevrouw Sudawan bekend dat er gesprekken gaande zijn tussen premier Srettha Thavisin en Thai Airways over de mogelijke hervatting van de vluchten van Thai Airways tussen Moskou en Bangkok. Dit initiatief heeft tot doel tegemoet te komen aan de stijgende vraag van Russische toeristen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Wilt u bij ons adverteren of informeren over het promoten van uw bedrijf, evenement, goed doel of sportevenement? E-mail ons op [e-mail beveiligd]

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.