Thailand ziet een stijging in de aankopen van appartementen onder buitenlandse kopers

PERSBERICHT:

Uit rapporten blijkt dat de Thaise vastgoedmarkt in 2023 getuige was van een aanzienlijke toename van het aantal condominiumtransacties door buitenlanders, met in totaal 49,250 verkochte eenheden uit projectontwikkelaars.

Uit gegevens bleek met name dat buitenlanders verantwoordelijk waren voor 5,036 eenheden of 10.2% van alle appartementenverkopen, met een totale waarde van 31.601 miljard baht, of 17.9% van de totale verkoopwaarde, wat een nieuw hoogtepunt voor de markt markeert.

Volgens Sopon Pornchokchai, een vastgoedtaxateur en vastgoedonderzoeker in de ASEAN-regio, Afrika en Zuid-Amerika, weerspiegelt de activiteit van buitenlandse condo-aankopen de stabiliteit en aantrekkelijkheid van de Thaise vastgoedmarkt.

Het geeft ook de wens aan van buitenlanders om in Thailand te wonen en te investeren, waarbij de gemiddelde prijs van in 2023 verkochte appartementen 6.27 miljoen baht per eenheid bedraagt, wat wijst op een voorkeur voor dure eenheden onder buitenlanders.

Bangkok en omgeving zijn bijzonder populair onder buitenlandse kopers, met een voorkeur voor eenheden met een prijs tussen de 10 en 20 miljoen baht. Deze prijsklasse was goed voor 28.2% van de eenheden en 40.7% van de totale verkoopwaarde. Sopon zei dat de Central Business District-gebieden de grootste belangstelling kregen van buitenlanders.

De trend van buitenlandse condo-aankopen in Thailand is geëvolueerd als gevolg van de COVID-19-situatie. De markt vertraagde tijdens de uitbraak, maar herstelde zich en groeide daarna aanzienlijk, als gevolg van het terugkerende vertrouwen van buitenlandse investeerders in de Thaise vastgoedmarkt.

Sopon was ook van mening dat het aanmoedigen van meer vastgoedaankopen door buitenlanders een beleid zou kunnen zijn om de Thaise economie te stimuleren. Hij stelde voor dat de regering gebieden zou definiëren waar buitenlanders mogen kopen om de veiligheidsproblemen en potentiële conflicten tussen Thaise burgers en buitenlandse vastgoedeigenaren te verminderen.

Hij verklaarde verder dat de regering nieuw beleid en nieuwe benaderingen zou moeten overwegen om vastgoedtransacties door buitenlanders in Thailand te reguleren en te bevorderen. Dit zou de markt helpen duurzaam te groeien en de Thaise economie ten goede komen, terwijl potentiële problemen als gevolg van een dergelijke liberalisering worden voorkomen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.